Τοπικά

Α. Τραχήλη: “Μεγάλη η οικονομική ζημιά από τις μέδουσες”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε όσα αναφέρει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

«Είναι προφανής η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί το φετινό καλοκαίρι από την εμφάνιση των μεδουσών οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο. Και απολύτως εύλογο το αίτημα να έχουν στήριξη από την πολιτεία», αναφέρει σε δήλωση της η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Τραχήλη, σε συνάντηση που είχε με ιδιοκτήτες παραλιακών καφέ και εστιατορίων, ενημερώθηκε για την κάθετη πτώση του τζίρου τους φέτος, την ίδια στιγμή που οι υποχρεώσεις παραμένουν πιεστικές, κυρίως σε ό,τι αφορά στο σκέλος της καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

«Το αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής νομού Αχαΐας για απαλλαγή των καταστηματαρχών από τέλη και φόρους για την χρήση της παραλίας και του αιγιαλού είναι απόλυτα δικαιολογημένο και εύλογο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σαιζόν έχει χαθεί για τα καταστήματα που συνδέουν την λειτουργία τους με την παρουσία λουόμενων», αναφέρει η κ. Τραχήλη.

Παράλληλα, προσθέτει ότι, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που έχουν προκληθεί από το φαινόμενο των μεδουσών, έχει καταφανώς επηρεαστεί η οικονομική δραστηριότητα σε εποχιακούς κλάδους, όπως η εστίαση, η αναψυχή και ο τουρισμός, γεγονός που δεν πρέπει ν’ αφήνει αδιάφορη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.