Like

Φτιάξτε το απίθανο εκμέκ κανταίφι για το Δεκαπενταύγουστο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Φτιάξτε το απίθανο εκμέκ κανταίφι για το Δεκαπενταύγουστο

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο
4 κρόκοι αυγών
4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι, βανίλια
2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο
1/2 φλιτζάνι κορν φλάουερ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3 κ.σ. λεμόνι
φλούδα λεμόνι
5 – 6 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
Για από πάνω:
1 litro κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
με 2 – 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
2 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
150 γρ. φυστίκι Αιγίνης καβουρντισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτενίζουμε, ξαίνουμε (ξεμαλλιάζουμε) το κανταΐφι.
Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε επάνω στο κανταΐφι και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα (να ροδοκοκκινίσει), για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν έχει κρυώσει το κανταΐφι το ρίχνουμε επάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:

Βράζουμε τα 3 φλιτζάνια από το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το υπόλοιπο γάλα, τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερκ και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του αυγού, ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι.
Χτυπάμε τη σαντιγί με μαστίχα και την απλώνουμε πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και φυστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία!