Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: Δυστυχώς για τον τόπο κύριε δήμαρχε,«είστε μόνο για τα πανηγύρια!»

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η ϕράση αυτή, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει τις ρίζες στην εποχή της Φραγκοκρατίας.

Αναϕέρεται στα πανηγύρια της Κορίνθου που γίνονταν για εμπόρους από όλα τα μέρη της Ελλάδας με σκοπό να βρεθούν στην Κόρινθο για να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ή να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ. Όσοι συμμετείχαν σε αυτά εκείνη την περίοδο έλεγαν όταν τους ρωτούσαν που πάνε «είμαστε για τα πανηγύρια», σαν μην τρέχει τίποτα.

Σήμερα, αυτή η έκφραση αϕορά σε όσους δεν έχουν επίγνωση της σοβαρότητας μιας κατάστασης Τη στιγμή που ο δήμος μας αντιμετώπιζε σοβαρότατο προβλήματα διακοπών ύδρευσης και η ΔΕΥΑ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξ αιτίας τις δικής σας πολιτικής, τη στιγμή που υπάρχουν ϕωνές αγανάκτησης από κατοίκους και τοπικούς προέδρους για την εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων, αντί να απαντήσετε και να δώσετε λύση στα προβλήματα, εσείς κύριε Δήμαρχε επιλέξατε τον εκφυλισμό της λαϊκότητας και της αυθεντικότητας των πανηγυριών, δίνοντας πολιτικό χαρακτήρα, κάτι που δεν ταιριάζει με την Ελληνική παράδοση και τα έθιμα του τόπου μας.

Από πέρυσι κύριε δήμαρχε σάς είχαμε καταστήσει σαϕές ότι είναι λάθος να εκμεταλλεύεστε τον κόπο και το μεράκι των συλλόγων μόνο και μόνο για πολιτικά οϕέλη, αλλά το αγνοήσατε. Πάλι ϕέτος πράττετε το ίδιο. Θα περιμένουμε λοιπόν να δώσετε αναλυτικό λογαριασμό για τα ποσά που διαθέσατε στους συλλόγους με ποιες αποϕάσεις και ποια όργανα συνεδρίασαν. Η ισονομία και η ισοπολιτεία απαιτούν διαϕάνεια, ώστε να μάθουν οι δημότες πως ο δήμος στηρίζει οικονομικά τους συλλόγους. Αν δεν το πράξετε, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι για μια ακόμη φορά δημιουργείτε εντυπώσεις για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.