Τοπικά

Δυτική Ελλάδα: Αύξηση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια του Ακτίου και του Αράξου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2017

Αύξηση στον τουρισμό στην Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο, είχαμε κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιονίου 2017, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, για τις διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου που έχει συγκριτικά με τα άλλα δύο αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας – Πελοπόννησος, αυτό της Καλαμάτας και του Ακτίου, το μικρότερο κομμάτι της πίτας της αύξησης των αφίξεων, ήρθαν κατά την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2017 1.800 περισσότεροι τουρίστες από ότι το α’ εξάμηνο του 2016.

Το αεροδρόμιο που ήταν ο πρωταγωνιστής των διεθνών αφίξεων από τα τρία του δυτικού άξονα της χώρας (με εξαίρεση τα Ιόνια Νησιά) ήταν αυτό του Ακτίου που κατέγραψε αύξηση κατά 13.200 επισκέπτες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2016.

Ακολουθεί, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, το αεροδρόμιο Καλαμάτας που κατέγραψε μέχρι και τον Ιούνιο 5.300 περισσότερες αφίξεις. Πάντως, ο πιο δυνατός μήνας και για τα τρία αεροδρόμια του α’ εξαμήνου του 2017 ήταν αναμφίβολα ο Ιούνιος.

Συγκεκριμένα στο Άκτιο ο αριθμός των αφίξεων μόνο για τον μήνα Ιούνιο έφτασε τις 49.373, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 31,8%, στην Καλαμάτα ήταν αυξημένες κατά 3.826, σε ένα ποσοστό πάνω από 21,7%, ενώ οι 15.583 περισσότερες αφίξεις στον Άραξο, συγκριτικά με τους 12.101 πέρυσι, κινήθηκαν στο 31,7%!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής ο ρυθμός των διεθνών αφίξεων θα κινηθεί αυξητικά και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όχι μόνο στο αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και στα άλλα δύο του δυτικού άξονα της χώρας.