Τοπικά

Τσιγκρής: «Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων αγροτών μας…»

κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τις εκτεταμένες ζημιές…

…που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στην Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαΐα, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χαλαζόπτωση της Κυριακής προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες της Αχαΐας, κυρίως στη Δυτική Αιγιάλεια και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών φαίνεται ότι η πρόσφατη θεομηνία έπληξε περισσότερο ελιές, σταφίδες και αμπέλια, στη Συμπολιτεία, ένα τμήμα του Ερινεού και κοινότητες του Αιγίου, ενώ στο Διακοπτό υπήρξαν περισσότερα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία.

Σφοδρή υπήρξε η χαλαζόπτωση και η παρατεταμένη βροχόπτωση και στη Δυτική Αχαΐα, με ζημιές σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημίες σε οικίες και καταστήματα στην Κάτω Αχαΐα.

Ο αγροτικός κόσμος της Αχαΐας περνά δύσκολες ώρες και είναι απαραίτητη η ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, η οποία θα πρέπει να παρέχει στους πληγέντες ευνοϊκές δυνατοτήτες αποπληρωμής των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

Από την άλλη μεριά, θα πρέπει οι κατά τόπους δήμοι να παρέχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών των πληγέντων αγροτών προς τις δημοτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες…».