Τοπικά

Άκης Τσελέντης : Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή , Άκης Τσελέντης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι λέει ο γνωστός σεισμολόγος

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή !!!! Δυστυχώς αυτή τη φορά χάσαμε δυο ανθρώπους στο βωμό του Εγγέλαδου. Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι όπως στην περίπτωση του πρόσφατου σεισμού της Λέσβου ελλειματική αλλά απόλυτα φυσιολογική. Το γεγονός ότι ο μετασεισμός 5.1R είναι σε γειτονική περιοχή υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευρύτερη σεισμική διέγερση.

Κατά μεγάλη πιθανότητα πρόκειται για τον κυρίως σεισμό αλλά πριν φτάσουμε σε τελικά συμπεράσματα πρέπει να παρακολουθήσουμε για λίγα 24ωρα την εξέλιξη του φαινομένου και την χωρική κατανομή των μετασεισμών. Είναι 100% σίγουρο ότι η πλούσια μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για εβδομάδες γι αυτο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια που έχουν οικοδομηθεί χωρίς αντισεισμικό κανονισμό και να συμβουλεύονται τα συνεργεία μηχανικών του ΟΑΣΠ που είναι στη περιοχή.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην δίνουν βάση σε ανεύθυνες διαδόσεις αλλά να συμβουλεύονται τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
Το Γεωδυναμικό, παρά τη προσπάθεια φίμωσης του επιστημονικού του λόγου από τον αρμόδιο υπουργό κατά τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου παραμένει πιστό στο καθήκον του και οι επιστήμονες του θα εκφέρουν ελεύθερα και με εγκυρό
τητα τις επιστημονικές τους απόψεις ενημερώνοντας τον κόσμο επί 24ωρου βάσης.

Καθηγ. Άκης Τσελέντης
Δ/ντης Γεωδυναμικού