Τοπικά

Ντάτσικα: Με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών που εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία

Γεωργία Ντάτσικα , Νέα Δημοκρατία
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του ΟΟΣΑ…

…που αποτυπώθηκαν πρόσφατα σε σχετική έκθεση του, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς γνωρίζει σημαντική υποχώρηση.

Μοναδική και φωτεινή εξαίρεση συνιστά η Ελληνική Αστυνομία, η οποία βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της εκτίμησης των πολιτών, καθώς είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής.
Συγκεκριμένα, την ώρα που μόλις το 13% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση, το 31% το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το 42% την Δικαιοσύνη, και το 44% την Παιδεία, το 69% «ψηφίζει» υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας!

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι μόνο ως προς την εμπιστοσύνη έναντι της Αστυνομίας υπάρχει μια σχετική σύγκλιση σε σύγκριση με άλλες χώρες, εφόσον όπως προαναφέραμε στην Ελλάδα την εμπιστεύεται το 69%, έναντι 77% που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος στα κράτη όπου διεξήχθη η έρευνα του ΟΟΣΑ.

Αυτή, λοιπόν, η εντυπωσιακή αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας είναι και μια μεγάλη ηθική ανταμοιβή για όλες και όλους εμάς που υπηρετούμε με αυταπάρνηση και προσήλωση την Αστυνομία, στην υπηρεσία του πολίτη. Επιπλέον, μας «οπλίζει» με κουράγιο και θάρρος, ώστε να συνεχίσουμε να επιτελούμε το καθήκον μας, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, παρά τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε στην στελέχωση των τμημάτων , σε μέσα και υλικοτεχνικές υποδομές.

Ως εκ τούτου, διερμηνεύοντας από την πλευρά μου τη θέση και των συναδέλφων μου, είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου , ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους, με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη και με την ίδια αποφασιστικότητα, ως ένα αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας , που είναι ταγμένο στην υπηρεσία της ασφάλειας και της προστασίας της.