Τοπικά

Χρήστος Νικολάου: Αξίζει να ζεις στη Δυτική Αχαΐα

συνέντευξη του Δήμαρχου , ΔΕ Λαρισου Δυτικής Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αξίζει να ζεις στη Δυτική Αχαΐα

Αξίζει να ζεις στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 στο παραλιακό του μέτωπο «φιλοξένησε» πλέον των 40.000 εσωτερικών τουριστών.

Αξίζει να ζεις και να παλεύεις την εποχή της φτώχειας και της χρεοκοπίας στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και να μην «κρύβεσαι» σε όμορους δήμους, αφού πρώτα πάρεις το εφάπαξ του αυτοδιοικητικού και την διπλομισθία, καθώς προβλεπόταν τα χρόνια της πλαστής ευμάρειας και της κληρονομίας των χρεών στους επόμενους.
Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα, της οποίας το δημαρχείο στεγαζόταν σε μισθωμένα κτίρια με ενοίκια «Κολωνακίου» και σήμερα καμαρώνουμε που εξοικονομήσαμε χιλιάδες ευρώ μετά την στέγαση μας σε παλαιό κτίριο.

Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα που «ξεκόλλησε» την Επέκταση του Φράγματος του Πηνειού.
Αξίζει να ζεις σε ένα Δήμο που τριάντα χρόνια αγωνιζόταν για την δημιουργία τμήματος ασφαλείας και το απέκτησε την στιγμή που σε όλη την Χώρα έγιναν συγχωνεύσεις τμημάτων.

Αξίζει να ζεις στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας όπου ανασυστάθηκε τόσο το Ι.Κ.Α. όσο και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων και καθημερινά διευκολύνονται δεκάδες συνδημότες μας.
Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα που πριν από ένα μήνα φιλοξένησε πλειάδα δημάρχων από όλη την Ελλάδα και την γνώρισαν, την ερωτεύτηκαν και την διαφημίζουν σε όλη την Χώρα.
Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα που ετοιμάζεται να σφυρίξει ο Προαστιακός.

Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα και να παλεύεις να βάλεις σειρά και τάξη στην οποία άφησαν «προίκα» εκατομμύρια χρέη στην ύδρευση και «καλλιέργησαν» τη νοοτροπία του δεν πληρώνω. Με ανεξέλεγκτες επεκτάσεις παροχών, με αχαρτογράφητο δίκτυο και με το σύνθημα «ψήφισε να σου βάλω και σένα μια βρύση» μας παρέδωσαν μια τριτοκοσμική κατάσταση. Τα καταγεγραμμένα χρέη των πρώην καποδιστριακών Δήμων στην Ύδρευση, τα οποία έχουν κατατεθεί στα πρακτικά της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι στην διάθεση κάθε δημότη, ήταν : Δήμος Μόβρης 433.633,92 ευρώ, Δήμος Λαρίσου 704.886,06 ευρώ, Δήμος Ωλενίας 747.652,05 ευρώ.

Του δε Δήμου Δύμης 1.139.097,43 ευρώ. Και αντί να αισθάνονται ντροπή για την κατάντια και την νοοτροπία που εξέθρεψαν, «κοκκινίζουν» ΤΑΧΑ ΜΟΥ για τις διακοπές της Δ.Ε.Η. που γίνονται στα αντλιοστάσια λες και δεν είναι σημεία των καιρών. Λες και δεν έχουμε προβεί όλοι μας σε ρυθμίσεις ύστερα από αυτή την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα νοικοκυριά. Άραγε γιατί δεν δημοσιεύουν – όπως δημοσίευσαν τις διακοπές στα αντλιοστάσια καθώς αισθάνονται ντροπή για τις οφειλές στην Δ.Ε.Η. – τί μας παρέδωσαν το 2010 στον τομέα της Ύδρευσης οι «Κύριοι» της Δύμης ;;;;

Όπως οι πλειοψηφία των συνδημοτών μας αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα καθώς και προβλήματα ρευστότητας, έτσι και η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Γι’ αυτό και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. ψήφισε νέο διακανονισμό ώστε και να διευκολύνονται οι καταναλωτές μας αλλά και να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα της εταιρείας. Με προγραμματισμό τόσο βραχυπρόθεσμο όσο μεσοπρόθεσμο καθώς και μακροπρόθεσμο θα ξεπεράσουμε τα σημαντικά προβλήματα της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.

Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα και να λύνεις μακροχρόνια προβλήματα σε περιοχές που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την ύδρευση – Τ.Κ. Μετοχίου- Βουπράσιο – και τώρα βγαίνουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, με επιλεκτική μνήμη που ψήφιζαν για χρόνια ώστε να μισθωθούν γεωτρήσεις στον Δήμο τους, να σου κάνουν κριτική επειδή έχει κολλήσει ένα φλοτέρ.

Αξίζει να ζεις και να παλεύεις για την Δυτική Αχαΐα και να τίθεσαι σε αργία για μια απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, το 2012, είχε συνάψει σύμβαση με την «Λατομική» με την οποία είχε οικονομικές διαφορές και υπό τον κίνδυνο να μην εισπραχτεί κανένα ποσό αποφάσισαν την διαφορά να την γεφυρώσουν με την δέσμευση της εταιρίας να παραδώσει στο Δήμο μεγάλες ποσότητες χαλικιού. Εκείνη την περίοδο, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών, εννέα χωριά του Δήμου κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και η πρόσβαση σε αυτά ήταν αδύνατη. Υπό την δικαιολογημένη πίεση των συμπολιτών μας για την άσχημη κατάσταση του αγροτικού δικτύου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και το ενέκρινε.

Ύστερα όμως από την απόρριψη της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι τέτοιος συμψηφισμός δεν μπορεί να γίνει, ουδέποτε εκτελέστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου στις 27 Απριλίου 2017 συζητήθηκε το Πειθαρχικό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση – η αναφορά που είχε γίνει αρχές 2013 – και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξέδωσε απόφαση για τριάντα (30) ημέρες αργία για τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Προέδρους Οργανισμών και Δημοτικούς Συμβούλους της θητείας 2011-2014 που είχαν υπερψηφίσει την απόφαση. Πρόκειται για τους κ.κ. Παναγιωτόπουλο Ανδρέα, Χρήστο Νικολάου, Σκάγια Χρήστο, Παλαιολόγο Γεώργιο, Πατρούλα Κοκκίνη, Τραχάνη Σπύρο, Γκοτσόπουλο Βασίλειο, Κώστα Ταπεινό και Χρήστο Μεντζελόπουλο.

Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα και να απευθύνεσαι στον λαό της προεκλογικά – Μάιος 2014 – λέγοντάς του ότι δυο θητείες είναι αρκετές σε δημαρχιακό θώκο καθώς η συνεχής παραμονή στην εξουσία είναι αιτία για μια σειρά από παθογένειες. Επαγγελματίες πολιτικοί δεν χωρούν στην Δυτική Αχαΐα. Αυτή ήταν η λαϊκή ετυμηγορία.
Ζούμε και αγαπούμε το Δήμο και το Λαό της Δυτικής Αχαΐας καθώς σε αυτόν καταξιωθήκαμε επαγγελματικά και μόνο σε αυτόν απολογούμαστε.

Αξίζει να ζεις στην Δυτική Αχαΐα, γιατί Οραματιζόμαστε το Δήμο μας όταν τον παραδώσουμε το 2024, Πιο Ανθρώπινο, Πιο Φιλικό, Καλύτερο, Ομορφότερο, Καθαρότερο, Πιο Σύγχρονο και Πιο Αναγνωρίσιμο απ’ ό,τι τον παραλάβαμε.