Τοπικά

Κυριάκος Ορλώφ : ΑΝΕΥ ΑΙΤΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ

ευθύνες στη ΔΕΗ , διαστρέβλωση της αλήθειας , ΔΕΥΑ το μεγαλείο σου , Κυριάκος Ορλώφ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για την Αργία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας

Με το ρητό του Αρχαίου Έλληνα Φιλόσοφου Αριστοτέλη , ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Ορλώφ σχολιάζει την αργία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας και των υπόλοιπων δημοτικών Συμβούλων [su_permalink id=”https://westcity.gr/2017/06/argia-nikolaou/” target=”blank”]σχετικό άρθρο[/su_permalink]. Αναλυτικά : 

Σιγή  ιχθύος τηρεί η Δημοτική αρχή για το ζήτημα της αργίας του Δημάρχου και των λοιπών αντιδημάρχων και συμβούλων  για παράβαση καθήκοντος, ποινή που  τους έχει επιβληθεί για βαριά αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η δημοτική αρχή η οποία βγάζει σωρεία ανακοινώσεων με το απαραίτητο φυσικά φωτογραφικό  υλικό προς ενημέρωση των πολιτών , στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε καν το θάρρος να ενημερώσει τους συνδημότες μας για το τεράστιο αυτό θέμα, το οποίο δεν έχει μόνο διοικητικές διαστάσεις (πειθαρχική ποινή), αλλά η δικογραφία είχε σταλεί ταυτόχρονα  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον αρμόδιο Εισαγγελέα για το ποινικό της μέρος.

Για  λογαριασμό των αιρετών αντιθέτως τοποθετήθηκαν οι εφημερίδες  που δεν έκαναν  καθόλου τον κόπο να δουν την ουσία, ούτε  να εξετάσουν το θέμα και φυσικά την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής η οποία απαρτίζεται από τρεις (3) ανώτατους δικαστικούς  λειτουργούς.

Αποφάσισαν αυτές ότι η θέση σε αργία έγινε για λόγους τυπικούς και μόνον, χωρίς καν να γνωρίζουν, ότι ο νομοθέτης  προκειμένου να διαφυλάξει τον θεσμό του Δημάρχου και των  αιρετών  από πλημμέλειες, παραλείψεις, και λάθη  κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, διώκει αυτούς πειθαρχικά, η ποινικά,  μόνον όταν αποδεδειγμένα υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν σε ενέργειες που βασίζονται σε δόλο η βαριά αμέλεια. Φυσικά  για την παραπομπή όσον αφορά το ποινικό σκέλος καμιά αναφορά .

Δεν χαιρόμαστε φυσικά όταν υπάρχουν τέτοια  ζητήματα που διασύρουν την εικόνα του Δήμου ανά το πανελλήνιο  όπως και για άλλες γνωστές σε όλους μας περιπτώσεις και δεν θέλουμε φυσικά  να προδικάσουμε  καμία απόφαση,  σεβόμενη απολύτως τον θεσμό της δικαιοσύνης.

Θεωρούμε  όμως  ότι θα περίμεναν οι συμπολίτες μας επαρκείς  εξηγήσεις  από τον Δήμαρχο, ή τουλάχιστον  ένα δελτίο τύπου από τον Δήμο, ώστε να γνωρίζουν ποια περίοδο θα είναι σε αργία, ποιοι τους αντικαθιστούν, για να μπορούν για θέματα που τους απασχολούν να απευθύνονται στον αντικαταστάτη   τους για να μην   υπάρχουν  κενά στην ενημέρωση που η  Δημοτική αρχή έχει πάρει ως γνωστόν  “Άριστα” ;

Η  απάντηση του Δημάρχου όσον αφορά το περιεχόμενο της ουσίας φυσικά  καμία,  το μόνο που είχε να δηλώσει ότι θα κάνει  « διακοπές νωρίτερα….». H απόλυτη προσβολή και ειρωνεία προς τους δημότες,  χωρίς  ίχνος ντροπής η προβληματισμού.

Άλλα ήθη, άλλη κουλτούρα, άλλες  νοοτροπίες αγαπητοί συμπολίτες πρωτόγνωρα για τον τόπο, αλλά πόσοι  νοιάζονται γι’ αυτά, που είναι οι δήθεν θεματοφύλακες των αξιών του τόπου, που είναι ο πνευματικός  κόσμος  να τα στηλιτεύσει, άκρα του τάφου σιωπή,  οι  δήθεν ηθικοί,  στην πλειονότητα βολεμένοι από την εξουσία  σιωπούν, αρέσκονται να κριτικάρουν  τους πάντες πλην αυτούς που τους ευνοούν.

Ένας κατήφορος που συνεχίζεται χωρίς σταματημό !