Αθλητισμός Τοπικά

Γήπεδο μπάσκετ του Άνω Αλισσού – Η ανακατασκευή και η Ιστορία του !

 
 
 
 

Ανδρέα , το γήπεδο το φτιάξαμε !

Το γήπεδο μπάσκετ του Άνω Αλισσού είναι ένα από τα καλύτερα εξωτερικού χώρου της περιοχής μας. Μοναδικό στην κατηγορία του λόγω μεγάλης χωρητικότητας θεατών (κερκίδες), περιβάλλοντος χώρου με δέντρα και πράσινο και προπάντων μακριά από την ηχορύπανση και τα καυσαέρια της πόλης. Όλα αυτά τα χρόνια το γήπεδο αυτό και το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου προσέλκυσε εκτός από γυναίκες και μικρά παιδιά που περνούσαν την ώρα τους, πλήθος από εφήβους που έχυναν τον ιδρώτα τους καθημερινά διασκεδάζοντας το άθλημα.

Αρκετοί από αυτούς σήμερα έχουν καταξιωθεί στον χώρο του μπάσκετ και κάνουν περήφανους εμάς που έτυχε και παίξαμε μαζί τους ως μικρά παιδιά. Το γήπεδο αυτό όμως από την αρχή της κατασκευής του πριν 3 δεκαετίες περίπου καινούργιο μεν αλλά με αρκετές ελλείψεις, όπως πχ βασική διαγράμμιση, δεν θα άντεχε για καιρό. Με την πάροδο του χρόνου οι φθορές αποδέχονταν η μια την άλλη. Διαβρωμένο δάπεδο, σπασμένα ταμπλό,στραβά στεφάνια,ακαθάριστος περιβάλλον χώρος είναι αρκετά.

Με αφορμή το Τουρνουά που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι ΕΣΚΑ και Ενότητα-Πρόοδος, μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Λαθούρο από τον σύλλογο Ενότητα-Πρόοδος , που πραγματικά πήρε στην “πλάτη” του την ανακατασκευή του γηπέδου.

[su_dropcap style=”flat”]Ε[/su_dropcap]κεί ήμουν όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζαμε και παίζαμε παίρνοντας μπογιά και πινέλο φτιάχνοντας αυτοσχέδιες διαγραμμίσεις. Όταν λοιπόν αυτό το γήπεδο έχει στιγματίσει τη ζωή μας παύει να είναι ένα απλό γήπεδο. Ήταν κομμάτι μας και πονούσαμε να το βλέπουμε έτσι. Κάποιος λοιπόν έπρεπε να κάνει κάτι γι αυτό. Και αυτός ήταν ο Σύλλογός μας. Ένας Σύλλογος με λίγους αλλά νέους γεμάτους όρεξη που θέλω να πιστεύω ότι έχουν αγγίξει τούς συγχωριανούς τους με τα δείγματα θέλησής τους. Είμαι περήφανος λοιπόν που ανήκω σ’αυτόν τον ιστορικό σύλλογο με τέτοιους συνεργάτες που είπαν το ομόφωνο ΝΑΙ!

Το στολίδι μας θα έπρεπε να βάλει τα καλά του και όλοι να μιλούν γι’αυτό. Και αυτό κάναμε!!! Και έτσι το τιμήσαμε διοργανώνοντας το πρώτο 3on3 τουρνουά μπάσκετ στον Αλισσό. Θέλαμε όμως βοήθεια.Και εκεί ήταν ο κ. Άκης Μπαχράς πρόεδρος του ΟΤΑΔ ,άνθρωπος με μπασκετικές αρχές που βοήθησε σε σημαντικό μέρος των δαπανών. Ευχαριστούμε Άκη. Ο κ.Σπύρος Ραγκαβάνης με την αντικατάσταση των φώτων. Συγχωριανός μας. Ευχαριστούμε πολύ. Και τέλος εμείς με δαπάνες του Συλλόγου αλλά και προσωπικές, καθώς και μόνο προσωπική εργασία.

Αλέξανδρος Λαθούρος, Αργυρώ Ράτσου, Κώστας Καλαπόδης, Δήμητρα Ράτσου, Βασίλης Λαδάς. Μπράβο σε όλους μας. Τέλος το γήπεδό μας είναι ανοιχτό για όλους από όλη την περιοχή και όνειρό μας είναι να βγει νέα γενιά αθλητών μέσα από αυτό το χώρο. Ευχή μας στους νέους του χωριού μας και σε όλους τους νέους. Χαρείτε τον αθλητισμό,και αν θέλετε κάτι πολύ, μπορείτε να το πετύχετε αρκεί να θυσιάσετε λίγο από το χρόνο σας.

Όλα γίνονται! Η απόδειξη……μπροστά σας……

Γήπεδο μπάσκετ του Άνω Αλισσού !!!!