Τοπικά

Επιστολή Συλλόγου Αλισσαίων στο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας

συλλόγου Αλισσαίων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επιστολή προς Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κο Χρήστο Νικολάου

Κύριε Δήμαρχε,

Την Τρίτη, ύστερα από πρόσκληση των κατοίκων βρεθήκαμε πίσω από το παλαιό βενζινάδικο στην παραλία Άνω Αλισσού, όπου μας κάλεσαν πάνω από 15 κάτοικοι, να δούμε και εμείς τις άσχημες συνθήκες που υπάρχουν στους δρόμους, αλλά και στα χορταριασμένα ακαθάριστα αυλάκια και οικόπεδα που υπάρχουν στο σημείο.

Μας ενημέρωναν για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν με τους άσχημους δρόμους, που το χειμώνα είναι όλο λάσπη και το καλοκαίρι όλο σκόνη, καθώς έχει πολλά χρόνια να πέσει έστω και λίγο χαλίκι, αλλά και μας έδειχναν τα χορταριασμένα αυλάκια που θέλουν καθάρισμα με μηχάνημα γιατί το χειμώνα πλημμυρίζει όλη η περιοχή, και πως ακόμη δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, ιδιαίτερα από οικία Πετράκου και πίσω προς παλιά ντισκοτέκ.

Στο σημείο ήταν και η πρόεδρος της κοινότητος του Άνω Αλισσού κα Μπεζεριάνου Ελένη, που είχε προσκληθεί και αυτή από τους κατοίκους και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί μέσα από το θεσμικό της ρόλο, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, που όντως είναι σοβαρά Κύριε Δήμαρχε.

Το κομμάτι αυτό ( οικεία Πετράκου – Σφήκα – Πολυδωρόπουλου, κλπ ) μέχρι παλιά ντισκοτέκ στην παραλία Άνω Αλισσού που σας περιγράφουμε, είναι για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο, χάλια οδοποιία σε πολλά σημεία όχι επαρκής φωτισμός, αυλάκια ακαθάριστα, οι κάτοικοι που μένουν και χειμώνα ζητάνε βοήθεια, πρέπει άμεσα να καθαρίσετε τους δρόμους, να ξυστούν οι δρόμοι και να πέσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση χαλίκι και να καθαριστούν τα φρεάτια. Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική, ακόμα πολλά οικόπεδα δεν έχουν καθαριστεί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Πιστεύουμε ότι θα δρομολογήσετε μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο λύσεις ώστε οι άνθρωποι εκεί να μην νιώθουν κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας. Αναμένουμε τις ενέργειές σας