Τοπικά

Μιλήσαμε με τους ψαράδες των Αλυκών για τις “τσούχτρες” και τα ζητήματα αλίευσης

ψαράδες των Αλυκών
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Καταγγελίες και αιχμές από τους ψαράδες των Αλυκών

Μιλήσαμε με τους ψαράδες των Αλυκών για τις “τσούχτρες” και τα ζητήματα αλίευσης που προέκυψαν με αφορμή τις καταγγελίες για υπεραλίευση στον Κορινθιακό κόλπο που είχε με αποτέλεσμα την εμφάνιση τσούχτρας στην περιοχή αλλά και καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. Αναλυτικά ανέφεραν στο westcity.gr :

Για την καταστροφή των Υφάλων ευθύνονται ομάδες Δυτών που διοργανώνουν διαγωνισμό ψαροτούφεκου , με συμμετοχή πάνω 500 άτομα στα Αστακονήσια. Αν ο καθένας πιάνει ψάρια με 2 κιλά το κάθε ψάρι τότε αντιστοιχεί σε 1000 κιλά το λιγότερο…για βρείτε το σύνολο! Και όλο αυτό γίνεται την νύχτα που κατεβαίνουν με φως και πιάνουν τα ψάρια στον ύπνο. Την 01 Ιουλίου συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 2 άτομα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και κατασχέθηκαν 15 κιλά ψάρια. (Συναγρίδες και Σκόρπινες).

Τα ψάρια που αλιεύουμε στον Κορινθιακό είναι αποδημητικά που έρχονται μια φορά το χρόνο. Εάν δεν ψαρευτούν εδώ θα ψαρευτούν στην Ιταλία ή την Τουρκία . Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την τσούχτρα που πλήττει την περιοχή καθώς οι ποσότητες αλίευσης είναι μικρές. Τα λεγόμενα “αφρόψαρα” που αλιεύουν τα καΐκια της περιοχής δεν τρώνε τις τσούχτρες αλλά το λεγόμενο “γκριλ” δηλαδή γαριδάκι. Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουμε όλα τα χρόνια πιάνοντας ψάρια για να βγάλουμε ένα μεροκάματο να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Το κυριότερο από όλα αυτά είναι ότι εμείς ταΐζουμε τον κόσμο φρέσκο και υγιεινό ψάρι “