Ελλάδα

Λονδίνο: Τρομακτική πυρκαγιά σε 27ωροφο κτήριο – Φόβοι για εγκλωβισμένους

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Κόλαση φωτιάς τα ξημερώματα της Τετάρτης σε 27 όροφο κτήριο στο Λονδίνο όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ξέσπασε πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο.

Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση αν και στο σημείο βρέθηκαν 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Στο κτήριο ζουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για κραυγές που ακούγονται από το κτήριο καθώς υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”. Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» συμπλήρωσε.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχει και ένας αριθμός ατόμων που έχουν υποστεί διάφορα τραύματα.

Η Daily Mail μεταδίδει εικόνες με ενοίκους υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σκοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφος.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας εκατοντάδων μέτρων καθώς αρχίζουν να πέφτουν συντρίμμια από το πολυόροφο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Λάτιμερ.

Tο κτήριο, που έχει κατασκευαστεί το 1974, πρόσφατα είχε υποστεί ανακαίνιση ύψους 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για την εγκατάσταση, μεταξύ άλλων, διπλών τζαμιών και νέου συστήματος θέρμανσης.

protothema.gr