Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τις διακοπές του νερού

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Λαϊκή Συσπείρωση

Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τις διακοπές του νερού στην Δυτική Αχαΐα, με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου να στερείται το βασικό κοινωνικό αγαθό του νερού. Η μη κάλυψη των οφειλών της ΔΕΥΑ στη ΔΕΗ έχει σαν αποτέλεσμα την εκ περιτροπής διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

Στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης το νερό και η χρήση του, η ηλεκτρική ενέργεια κτλ, είναι εμπορεύματα που πουλιούνται και αγοράζονται από εταιρείες που πρέπει να είναι “βιώσιμες”, που μόνο τους συμφέρον έχουν την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους και όχι το πως η λαϊκή οικογένεια θα πίνει φτηνό και ποιοτικό νερό, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, προς όφελος του λαού, προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τη γη, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο, πλαίσιο στο οποίο και οι υδάτινοι πόροι, τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία και θα μπορεί να προβλέπει και να ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και στο συγκεκριμένο τομέα. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο ενιαίος κρατικός φορέας διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει τη διαχείριση του νερού.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και των παρατάξεων των κομμάτων της πλουτοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο, που συναινούν και στηρίζουν αυτή τη στρατηγική που αντιμετωπίζει ως εμπορεύματα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της ΔΕΗ, που αφήνει χωρίς νερό χιλιάδες οικογένειες μπροστά στην εξασφάλιση της κερδοφορίας της.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους κάτοικους της Δυτικής Αχαΐας να μην ανεχτούν άλλες καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αναγκών τους, όπως και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να παλέψουν για ενέργεια κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Τους καλούμε επίσης να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από αυτή την κατάσταση και να συστρατευτούν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων διευρυμένων αναγκών τους.

Απαιτούμε να αποκατασταθεί τώρα η υδροδότηση όλων των περιοχών του Δήμου με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής.

Διεκδικούμε :

• Καμία διακοπή στην παροχή νερού σε καμιά λαϊκή οικογένεια
• Δραστική μείωση της τιμής του νερού
• Να γίνεται μείωση 50% σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και ευπαθείς ομάδες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να προβλεφθεί μείωση για τους μακροχρόνια ανέργους.