Τοπικά

Φωτήλας για Τσίπρα και αξιολογήσεις

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Ο κ. Τσίπρας έκλεισε δύο αξιολογήσεις σε δύο (!) χρόνια. Πόσο χρειάζεται για τις άλλες τέσσερις;»

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ, στην εκπομπή «LIVE NEWS» στο κανάλι «Ε» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου:

– Ο κ. Τσίπρας με άνεση επιδίδεται σε ψέματα, λέγοντας ότι η ανάπτυξη έρχεται. Ο ίδιος πριν από καιρό παραδεχόταν ότι για να βγούμε από την οικονομική κρίση είναι συγκεκριμένα τα βήματα που πρέπει να επιτευχθούν: κλείσιμο της αξιολόγησης, διευθέτηση του χρέους, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, μικρότερα πλεονάσματα για όσο το δυνατόν λιγότερα χρόνια. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει πετύχει.

– Υπάρχει μια σειρά από μονάδες της ΔΕΗ που δεν λειτουργούν εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ οι υπάλληλοι πληρώνονται. Όταν ο πρόεδρος της ΔΕΗ τους «παρακάλεσε» να πάρουν μετάθεση για μονάδα που να λειτουργεί, αυτοί βρήκαν σύμμαχο την κ. Αχτσιόγλου ώστε να συνεχίσουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται.

– Χωρίς να μπει κάποιος στην ουσία του NOOR 1, η στάση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης να συνομιλήσει με έναν κατάδικο είναι από μόνη της μια αθλιότητα.

– Το πολίτευμα της χώρας μας βασίζεται στη διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να επεμβαίνει στη δικαστική.

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η πιο ανίκανη και επικίνδυνη τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά.