Αθλητισμός

Συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές του Αχαϊκού

Αχαϊκού
 
 
 
 

Ένα παραμύθι με αίσιο τέλος

Με αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή πορεία του Αχαϊκού, σε ένα δύσκολο -από άποψη συνθηκών- πρωτάθλημα, αυτό της Γ 2 ΕΣΚΑ-Η.

Μία πορεία δύο φάσεων, της πρώτης όπου με αποκομιδή 8 νικών και 4 ηττών  στον όμιλο της Πάτρας (ο άλλος ήταν ομάδες της Ηλείας) έφεραν την ομάδα στην δεύτερη φάση με πλεονέκτημα ανόδου έναντι των άλλων ομάδων του ομίλου. Εκεί, παίρνοντας 2 νίκες σε 6 αγώνες εξασφάλισε την 3η θέση στην ειδική βαθμολογία (1ος ο Ίφιτος Πύργου και 2ος ο Γ.Σ. Γαστούνης) και επομένως την άνοδο για την Γ’1 ΕΣΚΑ-Η.

Η άνοδος δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς ο Αχαϊκός είναι μια ερασιτεχνική ομάδα με παίκτες και «προπονητές» από την Δυτική Αχαΐα. Και λέμε «προπονητές» καθώς τον διπλό αυτό ρόλο παίκτη-προπονητή είχαν αναλάβει οι Γιώργος Δημακόπουλος και Αλέξης Σίνος όντας πιο παλιοί και έμπειροι.

Εμείς ρωτήσαμε για να μάθουμε κάποια πράγματα, τους Γιώργο Δημακόπουλο και Αλέξη Σίνο αλλά και μερικούς παίκτες του Αχαϊκού, τους Γιώργο Καλογερόπουλο και Δημήτρη Κωστόπουλο και αυτοί μας απάντησαν:

Ο Αχαϊκός κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Γ’1 ΕΣΚΑ-Η. Που οφείλεται η επιτυχία σας;

Γ. Καλογερόπουλος : «Η επιτυχία οφείλεται στους παίκτες και τους προπονητές που με την σκληρή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις τα καταφέραμε, κάτι που είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015.»

Δ. Κωστόπουλος : «Η επιτυχία μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι είμαστε μια οικογένεια, μια παρέα που γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον, και αυτό μας κάνει να έχουμε συνοχή και είχαμε συνολικά μια σταθερή πορεία όλη τη χρόνια.»

Γ. Δημακόπουλος : «Ήταν μια χρονιά με πολλές δυσκολίες. Ο λόγος που καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε αλλά και να πετύχουμε την άνοδο μας ήταν ότι ήμασταν μια παρέα τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ.»

Α. Σίνος : «Στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στα ομαδικά αθλήματα όπως η καλαθοσφαίριση, οι επιτυχίες έρχονται μέσα από το καλό κλίμα μιας ομάδας, την ομαδική δουλειά και φυσικά χρειάζεται και ταλέντο. Εμείς προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που είχαμε από την περσινή σεζόν και να δουλέψουμε ώστε να εκμεταλλευτούμε το ταλέντο μας και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Η επιτυχία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους παίκτες που ανταποκρίθηκαν στο 110%.»

Ήταν εξ αρχής στόχος η άνοδος ή προέκυψε στην πορεία, βάσει της εξέλιξης του πρωταθλήματος;

Γ.Κ.: «Κατά την γνώμη μου στόχος ήταν να βρεθούμε στα play offs της Γ’2. Η συνέχεια και με την εξέλιξη που είχε το πρωτάθλημα μας έδειξε ότι η άνοδος ήταν εφικτή.»

Δ.Κ.: «Η άνοδος ήταν ένας προσωπικός στόχος από την αρχή της σεζόν και ένα στοίχημα που είχαμε βάλει μεταξύ μας κάποιοι παίκτες που τελικά το κερδίσαμε.»

Γ.Δ.: «Αρχικά ο στόχος μας ήταν μια καλύτερη πορεία από πέρσι. Μετά τις 4-5 πρώτες αγωνιστικές βλέποντας το επίπεδο μας κι έχοντας άποψη για τις υπόλοιπες ομάδες αρχίσαμε να πιστεύουμε στο κάτι παραπάνω.»

Α.Σ.: «Όταν ξεκινήσαμε φέτος αρχές Οκτώβριου ο πρωταρχικός στόχος ήταν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή 6η θέση με βάση το υλικό μας. Η άνοδος ήρθε στην πορεία προσεγγίζοντας τα παιχνίδια ένα-ένα και καταφέρνοντας να κερδίζουμε πολλούς και μικρούς στόχους αγωνιστική-αγωνιστική.»

Ποια θεωρείτε καλύτερη ομάδα στην Γ’2 ΕΣΚΑ-Η που πέρασε και καλύτερο παίκτη της κατηγορίας;

Γ.Κ.: «Καλύτερη ομάδα θεωρώ τον Ίφιτο Πύργου, πρωταθλητή της Γ’2 ΕΣΚΑ-Η και καλύτερο παίκτη ο Γιώργος Μπεκρής του Ίφιτου.»

Δ.Κ.: «Κατά τη γνώμη μου καλύτερη ομάδα της κατηγορίας ήταν αυτή που μας ανάγκασε να κάνουμε και τη μοναδική ήττα μας όλη τη χρόνια στην έδρα μας, ο Ίφιτος Πύργου. Η αλήθεια είναι ότι φαινόταν από την αρχή της χρονιάς ότι είχαν χτίσει κάτι πολύ καλό και με αποτέλεσμα να τελειώσουν και αήττητοι την χρονιά. Ο Γιώργος Μπεκρής που είναι και MVP φέτος κατά τη γνώμη μου έδειξε ότι εκτός από σπουδαίος παίκτης είναι και προπονητής. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Ίφιτου για το πρωτάθλημα και την άνοδο.»

Γ.Δ.: «Όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα καλύτερη ομάδα ήταν ο Ίφιτος Πύργου με καλύτερο παίκτη τον Γιώργο Μπεκρή της ίδιας ομάδας.»

Α.Σ.: «Η τελική κατάταξη της Γ’2 ΕΣΚΑ-Η αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα εφέτος. Οπότε καλύτερη ομάδα θεωρώ τον Ίφιτο Πύργου καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που μας κέρδισε και τις 2 φορές που βρεθήκαμε αντίπαλοι και καλύτερο παίκτη τον ηγέτη του Ίφιτου, Γιώργο Μπεκρή.»

Ποιές οι φιλοδοξίες του Αχαϊκού για τη νέα χρονιά. Πως κρίνετε το πρωτάθλημα της Γ1 ΕΣΚΑ-Η;

Γ.Κ.: «Οι φιλοδοξίες του Αχαϊκού είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του νέου πρωταθλήματος και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά για το πρωτάθλημα της Γ’1 ΕΣΚΑ-Η αλλά το σίγουρο είναι ότι θα αποτελείται από δυνατές ομάδες με πολύ καλούς παίκτες.»

Δ.Κ.: «Τη νέα χρόνια αυτό που θέλουμε όλοι είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να συνεχίσουμε αυτό που χτίσαμε φέτος. Πιστεύω ότι οι ομάδες δεν διαφέρουν πολύ στο πρωτάθλημα της Γ’1, σίγουρα όμως θα συναντήσουμε πιο δυνατές ομάδες απ’ ότι τη φετινή σεζόν.»

Γ.Δ.: «Είναι νωρίς ακόμα. Πρώτα πρέπει να δούμε πως θα δομηθεί η ομάδα. Σίγουρα θέλουμε την παραμονή. Η Γ’1 ΕΣΚΑ-Η είναι σαφώς πιο δύσκολη επομένως πρέπει κι εμείς να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι.»

Α.Σ.: «Εμ… εεεε, δεν έχω διαβάσει για τις φιλοδοξίες της ομάδας(γέλια). Πρώτα από όλα να είμαστε όλοι υγιείς να χαρούμε την συμμετοχή μας στην Γ’1. Πέρα από αυτό, την νέα χρονιά επιθυμούμε να κρατηθεί η ίδια φιλοσοφία γι αυτό παραμένει ο ίδιος κορμός και θέλουμε 2-3 προσθήκες για να παρουσιάσουμε μια αξιόμαχη και ανταγωνιστική ομάδα. Η Γ’1 είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα καθώς οι ομάδες που μετέχουν είναι τεχνικά καταρτισμένες καλύτερα και δουλεύουν περισσότερο οπότε δυσκολεύει και το δικό μας έργο.»

Το μπάσκετ στην Αχαγιά έχει ανέβει επίπεδο. Άνοδος για εσάς, άνοδος για Δύμη στην Α1 και άλλη μία σεζόν του χρόνου για την Αχαγιά ΄82 στην Γ΄ Εθνική.

Γ.Κ.: «Η αλήθεια είναι ότι το 2017 αφήνει μια γλυκιά γεύση σε όλες τις ομάδες της Αχαγιάς. Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα των Αστεριών για τον Κυριακάτικο τελικό που θα κρίνει την άνοδο.»

Δ.Κ.: «Σίγουρα αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Αχαγιά δείχνει ότι χτίζονται ομάδες με στόχο να πρωταγωνιστούν. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και τα επόμενα χρόνια και να έχουμε ακόμα πιο πολλές επιτυχίες.»

Γ.Δ.: «Δείχνει την αγάπη αλλά και το ταλέντο που υπάρχει στην περιοχή για το άθλημα. Πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ομάδων αλλά και στήριξη από τον Δήμο για μεγαλύτερες επιτυχίες. Να μην ξεχνάμε και τα Αστάρια όμως που παλεύουν για την άνοδο.»

Α.Σ.: «Η Κ. Αχαΐα εξαργυρώνει την αγάπη των ανθρώπων της που ασχολούνται με τον τοπικό αθλητισμό. Όταν κάτι το κάνεις από πραγματική αγάπη χωρίς να ενεργείς προς ίδιον όφελος τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις. Προσωπικά θα ήθελα να συγχαρώ την Αχαγιά ’82 για την εξαιρετική πορεία της φέτος στην Γ’ Εθνική, τον Α.Ο. Δύμης ’07 για την άνοδο του στην Α’1 ΕΣΚΑ-Η και να ευχηθώ καλή επιτυχία στα Αστέρια Αχαΐας για την τελευταία αγωνιστική που κρίνει το τελευταίο εισιτήριο για την άνοδο στην Β’ κατηγορία.»

Ποια τα συναισθήματα σας από την πετυχημένη φετινή σεζόν;

Γ.Κ.: «Μετά από μια άνοδο μόνο ικανοποίηση μπορείς να νιώσεις αφού οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς είχαν το αποτέλεσμα που θέλαμε.»

Δ.Κ.: «Το πιο σημαντικό που μένει σε όλους στην ομάδα και σε μένα είναι ότι κρατήσαμε και φέτος αυτό το κλίμα που είχαμε τα τελευταία χρόνια και καταφέραμε να το δείξουμε αυτό και μέσα στο γήπεδο φέρνοντας την άνοδο. Θα συνεχίσουμε την νέα χρόνια ακόμα πιο δυνατοί για να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Γ.Δ.: «Περηφάνια. Όπως είπαμε ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ.»

Α.Σ.: «Μόνο συναισθήματα χαράς έχω, όχι μόνο για την άνοδο που ήρθε πολύ δύσκολα αλλά και γιατί μέσα από τον αθλητισμό προσωπικά αλλά και σαν ομάδα έχουμε κερδίσει φίλους που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος.»

Να σας θυμίσουμε πως το φετινό ρόστερ της ομάδας ήταν: Παππάς Βασίλειος, Κάνιστρας Ευάγγελος, Δημακόπουλος Γεώργιος, Σπυρόπουλος Φώτιος, Καρπής Νικόλαος, Σίνος Αλέξιος, Καλογερόπουλος Γεώργιος, Κωστούρος Σπυρίδων, Κωστόπουλος Δημήτριος, Βεσκούκης Παναγιώτης, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Κωστόπουλος Ελευθέριος και ο Ταρνάρης Αλέξανδρος (ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθώς σπουδάζει στο εξωτερικό).