Τοπικά

Έναρξη σήμερα για το 1ο Patras Science Festival

Patras Science Festival
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Από 10 έως 13 Μαΐου

Το 1ο Patras Science Festival είναι γεγονός! Μετά τα «Athens Science Festival», «ThessalonikiScience Festival» και «Mediterranean Science Festival» με περισσότερους από 90.000 συμμετέχοντες (μεταξύ των οποίων πάνω από 20.000 μαθητές) και εκατοντάδες εκδηλώσεις, εργαστήρια, πειράματα και θεατρικές παραστάσεις, το Science Festival έρχεται και στην πόλη της Πάτρας.

Το «Patras Science Festival» φιλοξενείται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης, όπου ενήλικες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν και να δώσουν επιστημονικές απαντήσεις, να ανακαλύψουν την επιστήμη πίσω από κάθε έκφανση της ζωής τους, να συζητήσουν με επιστήμονες, να πειραματιστούν, να παίξουν, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και παραστάσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εκθέματα, επιστημονικά πειράματα, εργαστήρια και workshops, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραστάσεις επιστημονικού θεάτρου και ντοκιμαντέρ.

Το φεστιβάλ είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη και στο κοινό, αλλά και μια καινοτομία στο χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.