Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ώρα μηδέν…

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η αποδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

…δεν ξεκίνησε με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις. Όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια, χωρίς προβολή και τυμπανοκρουσίες, με βάση οδηγίες ευρωπαϊκές, νομοθετήματα και υπουργικές αποφάσεις. Σήμερα όμως εμφάνισε το επαχθές πρόσωπό της, τώρα παίρνει τεράστιες διαστάσεις η απειλή και κλονίζονται τα θεμέλια των ΟΤΑ. Ευτυχώς δεν περνούν εύκολα στη βάση των εργαζομένων οι υποσχέσεις και τα «μυστικά»… η Αντίσταση μεγαλώνει.
Ποιος δε βλέπει ότι ο αριθμός των εργαζομένων με σταθερό 8ωρο και μισθό συρρικνώνεται. Τα γραφεία αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης, και πολλαπλασιάζονται οι μισές και κακοπληρωμένες δουλειές. Τα περιβόητα 8μηνα που λιώνουν από καημό κι ανέχεια τη Νεολαία μας.

Στόχος του διαλυτικού Σχεδίου, που προωθείται με υψηλή ταχύτητα πλέον, είναι : όλες οι υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος να δοθούν στο ιδιωτικό Κεφάλαιο, όπως η καθαριότητα, το ΚΕΠ, η ύδρευση, η αποχέτευση –τα πάντα.
Οι κάτοικοι μόνο θα πληρώνουν και μάλιστα πανάκριβα. Όλα θα είναι «για πάρτη» των ιδιωτών εκμεταλλευτών -και συγχρόνως θα αυξάνονται συνεχώς οι Φόροι προς το Κράτος. Ο Δήμος δεν θα θυμίζει τίποτε από αυτό που ζούμε έως τώρα. Στην ευθύνη του θα υπάρχει μόνο η υπηρεσία δημοτολογίου : πιστοποιητικά γέννησης, γάμου, θανάτου …αλλά κι αυτά θα καλοπληρώνονται.

# ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους με μπροστάρη τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης -τελευταία με απεργία, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, καθώς και για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.
Η δημοτική μας παράταξη πάντα θα είναι στο πλευρό τους, και υπενθυμίζει τις δόλιες υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των κομμάτων για λύση, είτε μέσω οδηγιών της ΕΕ, είτε μέσω τροπολογιών, ρυθμίσεων, εξαγγελιών για μονιμοποιήσεις κτλ. Αρκετά κράτησε ο φαύλος κύκλος.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν –να μην γίνονται μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης, ΚΕΔΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απόλυσης. Συνυπεύθυνα στη διαιώνιση του προβλήματος, στην κοροϊδία των εργαζομένων, στην αποκοίμιση του λαού για να μην αναπτύσσονται αγώνες -δίπλα στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ- είναι και τα δημοτικά συμβούλια, όσα υπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα τα παιχνίδια «ευρωπαϊκά», κομματικά ή ιδιωτών.

# ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ Αγωγή : Ποιος αρνείται ότι είναι ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών μας ; Η Κυβέρνηση. Ποιος αντιστέκεται ; Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, όπως η ΔΑΣ ΟΤΑ. Τι διεκδικεί ;

^Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη μισθολογικά-εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

^Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, κανένας αποκλεισμός προνήπιου από τη στιγμή που δεν διασφαλίζονται προϋποθέσεις για την υλοποίηση της 2χρονης Προσχολικής, με σύγχρονες συνθήκες. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών.

^Προτεραιότητα για τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων.

^Να παρθούν μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους σταθμούς με ευθύνη και έλεγχο του Κράτους.-