Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία: Αλήθειες και ψέματα για την υδροδότηση της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των κατοίκων του Λάππα…

…μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μετοχίου Λευτέρη Ιωσυφίδη σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της δραματικής έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της έδρας της δημοτικής ενότητας Λαρίσσου.

Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις εντονότατες διαμαρτυρίες για την παντελή έλλειψη νερού που ειδικότερα το 2017 είναι εκτός ελέγχου.

Εμείς ως παράταξη αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή το έντονο ενδιαφέρον και τις προσπάθειες του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Δυμαίων Σπύρου Τραχάνη για την λύση που δόθηκε στους οικισμούς Μετοχίου και Βουπρασίου που αντιμετώπιζαν χρόνια προβλήματα νερού και αυτό είναι αληθές.

Είναι επίσης αληθές ότι αξιοποιήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης που είχε γίνει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στον οικισμό Λάππα, αλλά η μετατόπιση των ευθυνών σε όλους τους άλλους για τις παράνομες συνδέσεις αν και εφ’ όσον υπάρχουν , η λάσπη που υπάρχει και βγαίνει στις βρύσες των καταναλωτών, και γενικότερα ο έλεγχος του δικτύου, είναι ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και πρέπει να τις αναλάβει.

Πρέπει να τονίσουμε…

…ότι η ευθύνη της επιχείρησης είναι τεράστια γιατί σε ένα πρόβλημα που είναι γνωστό ότι υπάρχει, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν φρόντισε εγκαίρως να προβεί σε μίσθωση γεωτρήσεων ώστε να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα έλλειψης του κοινωνικού αυτού αγαθού επί πολλές ημέρες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την φερεγγυότητα η ΔΕΥΑ να ζητήσει από τους προμηθευτές την μίσθωση των γεωτρήσεων, διότι οφείλει το ποσόν των 100.000 ευρώ και είναι λογικό ο άλλος να έχει πληρώσει την κατανάλωση ρεύματος, την εφορία και να είναι απλήρωτος πάνω από τρία χρόνια.

Τέλος επιμελώς απέκρυψε ο Δήμαρχος κατά την τοποθέτηση του την πραγματικότητα που υπάρχει στα οικονομικά της επιχείρησης που είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, λόγο της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης της αρχικής περιόδου. Επιμελώς απέκρυψε ότι η ΔΕΥΑ οφείλει 1.600.000 ευρώ μόνο στην ΔΕΗ, η οποία τις επόμενες ημέρες όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος υπάλληλος της Επιχείρησης θα προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος αντλιοστασίων τοπικών κοινοτήτων, διότι δεν έγινε η ρύθμιση των οφειλών προς την ΔΕΗ.

Ο καθένας μας θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, να λέγει μόνο την αλήθεια στους πολίτες, χωρίς να καταφεύγουμε σε μηδενισμούς και στις μεθόδους του λαϊκισμού και της δημαγωγίας οι οποίοι αποτελούν κακό σύμβουλο, που θαμπώνει την γενικότερη εικόνα για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς, μη συμβατούς με την λαϊκή απαίτηση της κοινωνίας, να εγκαταλείψουμε πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, που μας πλήγωσαν όλους.