Τοπικά

Διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΔ

Ενωτική , βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια, Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων , μεταφορά λημμάτων στο βιολογικό της Κ. Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

1.620.000 ευρώ οι οφειλές

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων αναφέρει πως οι διακοπές του νερού οφείλονται σε διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΔ, κάτι που είχε αναφέρει και η Δημοτική παράταξη ΑΚΙΔΑ 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρei η Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων : 

Πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της περιοχής η διακοπή ρεύματος που ξεκίνησε από την Δ.Ε.Η στα αντλιοστάσια ύδρευσης του Δήμου μας λόγο του τεραστίου ποσού οφειλής προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που αγγίζει τo εξωφρενικό ποσόν του 1.620.000 ευρώ.

Χθες την λυπητερή τους ημέρα είχαν το σύνολο των οικισμών των μεγαλυτέρων πληθυσμιακά τοπικών κοινοτήτων, Μετοχίου και Σαγεικων που αποτελούν τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Λαρίσσου και Μοβρης, οι οποίες ανήκουν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα νερού και το λιγοστό που υπάρχει για τις βασικές τους ανάγκες, με τις διακοπές αυτές θα φέρει τους κατοίκους σε πλήρη απόγνωση.

Οι διακοπές αυτές είναι διάρκειας τριών ωρών και έχουν την μορφή προειδοποίησης από την Δ.Ε.Η η οποία εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια, διότι η Δ.Ε.Υ Α του Δήμου ήταν για πολλοστή φορά ανακόλουθη στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Το επόμενο άμεσο διάστημα και εφ’ όσον δεν ύπαρξη λύση, η Δ.Ε.Η θα προχωρήσει σταδιακά σε πολύωρες διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια ύδρευσης του συνόλου των τοπικών κοινοτήτων.

Εμείς ως παράταξη εγκαίρως είχαμε ενημέρωση τους συνδημότες μας μέχρι που γίναμε κουραστικοί, ότι η Δ.Ε.Υ.Α οδεύει σε χρεωκοπία, αλλά τόσο οι διοικούντες την επιχείρηση όσο και ο Δήμαρχος, μας διαβεβαίωναν ότι υπάρχει σχέδιο σωτηρίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Για μια ακόμη φορά όμως ο σωστός διαχειριστής ο νοικοκύρης, ο σωτήρας του Δήμου όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται, που σε κάθε ευκαιρία ρίχνει τις ευθύνες σε όλους τους προηγούμενους Δημάρχους που ο λαός τίμησε επί σειρά ετών, ανακόλουθος ως συνήθως στις δεσμεύσεις του, με αποκλειστική δική του ευθύνη λόγο των κάκιστων επιλογών του οδηγεί την επιχείρηση με μαθηματική ακρίβεια στην χρεωκοπία.

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΑΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!