Ελλάδα

Χαράτσι και για τα εισοδήματα με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με ασφαλιστικές εισφορές…

…θα επιβαρύνονται και όσοι κατά τα προηγούμενα έτη αμείβονταν με τίτλο κτήσης και στο υπουργείο Εργασίας έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να συντάξει σχετική εγκύκλιο.

Παράλληλα, , όπως σημειώνουν τα dikaiologitika.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μελετάται το μέτρο αυτό να ισχύσει με αναδρομική ισχύ πέντε ετών, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή εξαίρεση ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς θα προκύψουν πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί ακόμα και συνταξιούχοι και αγρότες που κατά τα παρελθόντα έτη έλαβαν σημαντικά ποσά μέσω αποδείξεων δαπάνης.

Τίτλος κτήσης μπορεί να εκδίδεται μόνο για περιπτώσεις ιδιωτών οι οποίοι δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος και παρέχουν υπηρεσίες ευκαιριακά σε κάποια επιχείρηση, με όριο αμοιβής τα 10.000 ευρώ ετησίως. Αν όμως διαπιστωθεί ότι ο εργαζόμενος αμείβεται σταθερά με καθεστώς αποδείξεων, θα επιβαρυνθεί και η επιχείρηση καθώς θα έπρεπε να έχει προσληφθεί ως μισθωτός.

difernews.gr