Τοπικά

Πανηγυρικός εορτασμός για τον Αγ. Γεώργιο στο Πετροχώρι Αχαΐας!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πανηγυρικός εορτασμός για τον Αγ. Γεώργιο στο Πετροχώρι Αχαΐας!

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχιερατικός εσπερινός για τον εορτασμό του Αγ. Γεωργίου. Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ραυτακόπουλος και άλλοι πολλοί παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα και να λάβει την ευλογιά του Μητροπολίτη. Ακολούθησαν παραδοσιακά κεράσματα στην αίθουσα του εκ. συλλόγου από τις γυναίκες του χωρίου αλλά και την πρεσβυτέρα του Ιερέως Κ. Δαραμούσκα, τον οποίο επαίνεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί με τη Θεία Λειτουργία, τη δοξολογία και τη λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού παρουσία του Αρχιμανδρίτη. Συγκίνηση προκάλεσε το έθιμο που ο καβαλάρης και το άλογο ασπάστηκαν την εικόνα του Αγίου!

Ακολούθησαν χορευτικά, πλούσιος μπουφές από φαγητά και γλυκά από τον σύλλογο και βέβαια όμορφες στιγμές για όλους τους παρευρισκόμενους. Η ευχή του Αρχιμανδρίτη “να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας και μην εγκαταλείπουμε τα χωριά μας και την παράδοσή μας”.