Τοπικά

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας “H Ευρώπη μου, τα δικαιώματά μου”

Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις Φορέων Ειδικής Αγωγής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «H Ευρώπη μου, τα δικαιώματά μου»…

…διοργανώνει η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), στην οποία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει τη θέση του Αντιπροέδρου.

Τα πρόσφατα γεγονότα κατέδειξαν ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ούτε καν τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά μας. Φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας, βίας και καταστρατήγησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε χώρες τόσο εντός όσο και εκτός ΕΕ, θέτοντας σε κίνδυνο ζωτικές ευρωπαϊκές αξίες.

Ποια είναι τα θεμελιώδη δικαιώματά μας; Αξίζει τον κόπο να αγωνιζόμαστε για αυτά; Πρέπει να απεμπολήσουμε ορισμένα δικαιώματα για να διατηρήσουμε κάποια άλλα; Υπάρχουν δικαιώματα που ισχύουν μόνο για λίγους επίλεκτους και όχι για όλους;
Αγωνιστείτε λοιπόν για τα δικαιώματά σας, πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και αρχίστε να βγάζετε φωτογραφίες!

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου, τα δικαιώματά μου» προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία την ερμηνεία τους για αυτό το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα.
Για να αντλήσουν ιδέες οι συμμετέχοντες, δημιουργήθηκε ένα «σύννεφο έμπνευσης» στον ιστότοπο του διαγωνισμού (http://pescor.eu/myeumyrights).

Επίσης, οι νικητήριες φωτογραφίες από τους διαγωνισμούς των προηγουμένων ετών είναι διαθέσιμες στον λογαριασμό της Ομάδας PES της ΕτΠ στο Flickr ).
Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη της Ομάδας PES της ΕτΠ και από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας.

Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν τέταρτο νικητή τον Σεπτέμβριο του 2017, με διαδικτυακή ψηφοφορία μέσω της σελίδας της Ομάδας PES της ΕτΠ στο Facebook.
Αξιοποιήστε την ευκαιρία για να κερδίσετε φωτογραφικό εξοπλισμό της επιλογής σας, μέγιστης αξίας 2.000 ευρώ, καθώς και ένα τριήμερο πολιτιστικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2017, είναι ανοικτός σε όλους τους διαμένοντες στην ΕΕ, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Οι νικητές θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε τελετή βράβευσης που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το τέταρτο τρίμηνο του 2017, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό (όρους συμμετοχής, βραβεία, υλικό έμπνευσης, υλικό προώθησης, κλπ.) επισκεφθείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού (http://pescor.eu/myeumyrights).

Η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) είναι μία από τις πέντε πολιτικές ομάδες της ΕτΠ, του νεώτερου θεσμικού οργάνου της ΕΕ, το οποίο συστάθηκε από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ως συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και των περιφερειακών αρχών της ΕΕ.
Η Ομάδα PES της ΕτΠ απαρτίζεται από εκπροσώπους των Σοσιαλδημοκρατών, των Σοσιαλιστών, των Εργατικών και των Προοδευτικών από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές της ΕΕ.
Σημερινή Πρόεδρος της Ομάδας PES της ΕτΠ είναι η Περιφερειάρχης Ούμπριας Ιταλίας, Catiuscia Marini, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει τη θέση Αντιπροέδρου.