Τοπικά

Καραμαλίκης: “Η παρέμβαση Μεϊμαράκη φαίνεται ότι βρήκε απήχηση στην ηγεσία”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η παρέμβαση Μεϊμαράκη, φαίνεται ότι βρήκε απήχηση στην ηγεσία.

Χθες ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει κάποια από τα διαρθρωτικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αφού θα κάνει και τις δικές της προτάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει μείωση συντάξεων και αφορολογήτου.

Αλλά και ο Πρόεδρος,ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει συγκεκριμένες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Μήπως όμως για να αποφευχθεί ο πολιτικός θόρυβος, που μόνο καλό δεν κάνει, θα έπρεπε να βρεθεί ένας θεσμικότερος/αποτελεσματικότερος/λειτουργικότερος/αποδοτικότερος/συλλογικότερος
/αποδοτικότερος τρόπος λήψης αποφάσεων και αντιπολιτευτικής τακτικής;

Κανείς ποτέ δεν έχασε από τις οργανωμένες και θεσμοθετημένες συζητήσεις μέσα στα κόμματα, οι απόψεις όλων είναι χρήσιμες και ιδιαίτερα αυτών που ταύτισαν την “ψυχή” τους με το κόμμα, που ταξίδεψαν μαζί του στα δύσκολα, σταθεροί και πιστοί,πλήρωμα στις παραδόσεις, στις αξίες του και στην ιδεολογία του, που του χάρισε μεγάλους εκλογικούς θριάμβους το 1974, το 1990, το 2004!

Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι αποφάσεις και πρακτικές που δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο, δεν βοηθούν την Ν.Δ στην επίτευξη του στόχου της!
Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την δικαίωση κανενός αλλά για το ποιός μπορεί να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση!

Στην περίοδο αυτή δοκιμάστηκαν πολλά και πολλοί και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κατάφερε, παρά τις σχετικές δικαιολογίες.

Γιατί άραγε;Ο προβληματισμός αυτός πρέπει να απασχολήσει σοβαρά να βρει λύση στο σχεδιασμό της Ν.Δ.
Ο καθένας λοιπόν δίνει τη δική του εκδοχή που όμως δεν είναι πειστική για τον κόσμο, ο οποίος έχει κουραστεί πλέον από τους λαϊκισμούς, τα ψέματα και τις ελιτίστικες συμπεριφορές !

Ψάχνει έτσι με αγωνία να εμπιστευτεί, να συναντήσει τον πολιτικό ρεαλισμό με κοινωνικές αναφορές, που θα απαντά στα προβλήματά του στις ανησυχίες του και στα αδιέξοδά του!

Η Ν.Δ πιστεύω είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να ανταποκριθεί στο αιτούμενο της κοινωνίας, αρκεί οι προτάσεις της και οι πρακτικές της να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό, πατριωτισμό και κοινωνικό πρόσημο, όπως άλλωστε και η ιδεολογία της επιτάσσει!

Έχω την πεποίθηση ότι η όποια παρέμβαση γίνεται, και μάλιστα από “ειδικούς”στις τακτικές του κόμματος, προδίδει μόνο ανησυχία και αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του στρατηγικού στόχου της ΝΔ.