Ελλάδα

Δραγασάκης: Η θέση της χώρας μας στο ευρώ είναι δεδομένη

Δραγασάκης
Γράφτηκε από Westcity Team
   

«Η θέση της χώρας μας στο ευρώ είναι δεδομένη»…

…διαβεβαίωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας όμως ότι «δεν αρκεί να λέμε μόνο ότι θέλουμε να είμαστε στο ευρώ.

Το ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε είναι ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική συγκυρία στις ανάγκες της χώρας, της νεολαίας και του λαού».

Η Ευρώπη, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πρωτίστως πολιτικό και έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση μέσα από το μετασχηματισμό της σε μια δημοκρατική και κοινωνική καταρχήν ένωση, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση (1957-2017)», που οργάνωσε το ΕΚΠΑ με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού βιβλίου, «Ευρωπαϊκή Ένωση: Δημιουργία, εξέλιξη, προοπτικές».

«Η θέση της Ελλάδας στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και για το μετασχηματισμό της, κατά τη γνώμη μου, μπορεί και πρέπει να είναι ουσιαστική», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί από την κρίση και από λανθασμένες πολιτικές διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και γεωστρατηγικό ρόλο που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

«Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπέρ της δυνατότητας ενισχυμένων συνεργασιών, χωρίς αποκλεισμούς σε μια Ευρώπη με ισχυρούς μηχανισμούς οικονομικής σύγκλισης και κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής» ανέφερε.

difernews.gr

Like
Like! Τέλειο Χαχα Ουάου! Λυπάμαι... Έλεος

Σχόλια

/* ]]> */