Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων : Τι σηματοδοτεί η θετική μας ψήφος στις δημαιρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Ενωτική , βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια, Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων , μεταφορά λημμάτων στο βιολογικό της Κ. Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις….

… διενεργήθηκαν το πρωί της Κυριακής οι δημαιρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, για την εκλογή του προεδρείου του Δ.Σ αλλά και  των τακτικών  και αναπληρωματικών  μελών της Οικονομικής  Επιτροπής όσο και της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων: 

Οι  διαβουλεύσεις οι οποίες έγιναν μεταξύ των παρατάξεων για κοινή πρόταση τόσο για το προεδρείο ( Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας) για το Δ.Σ αλλά και για την συγκρότηση των επιτροπών κατέληξε σε μια κοινή συμφωνία. Οι προϋποθέσεις που έθεσε το σύνολο της αντιπολίτευσης , όσον αφορά καθαρά την βελτίωση λειτουργίας του Δ.Σ , έγιναν αποδεκτές από τον προτεινόμενο και εν συνεχεία εκλεγέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καραμπελιά  Ηλία.

Τα ζητήματα που τέθηκαν και είχαν  δημιουργήσει σοβαρότατες ενστάσεις κατά την προηγούμενη περίοδο αφορούσαν τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα θέματα  για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όπως

  1. Η τροποποίηση του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε με τις απαραίτητες προσθήκες να βελτιώσει την εν γένει λειτουργία του Δ.Σ.
  2. Η απαραίτητη και έγκαιρη ενημέρωση του συνόλου των μελών του Δ.Σ, όπως προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας για το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
  3. Η άμεση  ενημέρωση όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις αλλά και από τον κανονισμό, των δημοτικών  συμβούλων μέσα σε ένα  μήνα, σε σχετικές  ερωτήσεις που απευθύνουν προς ενημέρωση τους τόσα στα αιρετά όργανα άλλα και στις υπηρεσίας του Δήμου, στα πλαίσια της ενάσκησης  του θεσμικού τους ρόλου.
  4. Η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου που αποσκοπεί στην άμεση ενημέρωση των συνδημοτών μας και αποτελεί σημαντικό  βήμα προόδου για τον εκδημοκρατισμό και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Πρέπει να  επισημανθεί και να γίνει πλήρως κατανοητό  ότι η θέση μας για να προταθούν ως υποψήφιοι για θέση ευθύνης πρόσωπα όλων των παρατάξεων και την στήριξη τους από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου πηγάζει από το αίσθημα ευθύνης που πάντα πρέπει να διακατέχει αυτούς που θέλουν να υπηρετούν τα κοινά με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο τους και τους συνδημότες μας.

Είναι πλέον μεγάλη η ευθύνη κυρίως του νεοεκλεγέντος προέδρου την θετική ψήφο όλων των συναδέλφων να την μετατρέψει σε όπλο υπέρ της απόλυτης διαφάνειας,  ισότιμης μεταχείρισης όλων των δημοτικών συμβούλων  και τήρηση του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου