Τοπικά

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2017 : Τι μας άρεσε και τι όχι…. σχολιάστε ελεύθερα!

αχαγιώτικο καρναβάλι
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η παρέλαση για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2017 ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται την Κυριακή, στον χορό της Καρναβαλικής επιτροπής και του Εμπορικού Συλλόγου στα Πεύκα.

Εμείς συνοψίζουμε σε μερικές στήλες τα like και τα dislike του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού. Φυσικά , η γνώμη σας μετράει, γι αυτο σχολιάστε ελεύθερα !!!

Τι μας άρεσε !!!

Συμμετοχή των Συλλόγων. Η συμμετοχή των Συλλόγων του από την περιφέρεια του Δήμου μας , έδωσε νέα πνοή στο Αχαγιώτικο Καρναβάλι. Πιστεύουμε ότι πρέπει περισσότεροι Σύλλογοι να δραστηριοποιηθούν και να συμμετέχουν μελλοντικά.

Καρναβάλι Μικρών. Η παρέλαση για τους μικρούς καρναβαλιστές ήταν κάτι ξεχωριστό για το φετινό καρναβάλι. Οι μικροί (και οι “μεγάλοι-μικροί”) το διασκέδασαν με το παραπάνω. Έδωσε μια επιπλέον νότα και μας έβαλε στο καρναβαλικό κλίμα.

Παρουσιάστριες.  Η Γεωργία Λαλιώτη και Έφη Χρυσανθοπούλου έδειξαν ότι έχουν μία πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και έδωσαν τον δικό τους τόνο, αν και μερικές φορές τις “αδικούσαν” τα ηχητικά μέσα. Μαζί τους και η Αργυρώ Λοτσάρη που συμπαρουσίασε το Καρναβάλι των Μικρών.

Περισσότερος κόσμος. Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές είδαμε περισσότερο κόσμο στους δρόμους της πόλης.

Άρματα. Τα άρματα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και μια ξεχωριστή αίγλη. Φέτος έγινε μια επιπλέον προσπάθεια που άφησε θετικό πρόσημο στο Αχαγιώτικο καρναβάλι.

Νέα Καρναβαλικό αίμα. Νέες Ομάδες Αχαγιωτών δραστηριοποιήθηκαν και ασχολήθηκαν με το καρναβάλι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρχει συνέχεια και κάθε χρόνο ακόμη περισσότερες ομάδες θα δημιουργούν την δική του καρναβαλική “παρέα”.

Τι Δεν μας άρεσε !!!

Απουσία Δήθεν Αδιάφορων.  Η βαθιά εμπειρία και η μακροχρόνια πορεία των “Δήθεν” στα καρναβαλικά δρώμενα έλειπε. Και η απουσία τους ήταν εμφανής. Για όσους γνωρίζουν καλά την ομάδα , ξέρουν πως οι “Δήθεν Αδιάφοροι” δεν έχουν πρόσωπο. Θεωρούμε όμως πως μεμονωμένα πρόσωπα της ομάδας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν δίνοντας την δική τους ξεχωριστή πινελιά στο Καρναβάλι της πόλης μας.

Κριτήρια επιλογής της Καρναβαλικής Επιτροπής. Πρέπει να είναι μία ανοιχτή διαδικασία. Όπως δήλωσαν στο westcity, κάποιοι που πραγματικά είχαν να προσφέρουν πολλά και με καρναβαλικές γνώσεις δεν είχαν τρόπο να συνεισφέρουν στην επιτροπή.

Η “κόντρα” των δύο μεγάλων γκουπ. Στο Αχαγιώτικο Καρναβάλι δεν περισσεύει κανείς. Ενόχλησε και μάλιστα έντονα το συνεχές “διαδικτυακό ξεκατίνιασμα” μεταξύ μελών των 2 γκρουπ. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας απ όλα τα γκρουπ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αχαγιώτες, αλλά Πατρινοί Καραβαλιστές. Κάθε χρόνο το φαινόμενο γίνεται και πιο έντονο. Αχαγιώτες καρναβαλιστές συμμετείχαν σε Αχαγιώτικα γκρουπ αλλά “απαξίωσαν” το ΑΧΑΓΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ και συμμετείχαν μόνο σε παρελάσεις της Πάτρας.

Κλείνοντας ευχόμαστε κάθε χρόνο το Αχαγιώτικο Καρναβάλι να είναι και καλύτερο και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο. Με παρουσία από 1983 , οι μεγαλύτεροι έχουν να θυμούνται τον κόσμο κατά χιλιάδες και όχι εκατοντάδες , να στέκεται στην πλατεία και να “ζει” αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2017 … και του χρόνου !