Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Σύσταση εταιρείας στο εξωτερικό και οι κίνδυνοι

Ε.Φ.Κ.Α. , ρύθμιση των 100 δόσεων , Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων , ΕΦΚΑ , σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά , Συνεργάτες Οικονομίας , δήλωση φορολογικού έτους 2016 , πληρωμή αποδοχών εργαζομένων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Εταιρεία Συνεργάτες Οικονομίας σας ενημερώνει : 

Ένα άκρως ενημερωτικό άρθρο για τη Σύσταση εταιρείας στο εξωτερικό και τους κινδύνους που κρύβει.

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Σύσταση εταιρείας σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς με εικονική (virtual) έδρα η οποία θα φορολογείται με χαμηλούς συντελεστές δραστηριοποιούμενη επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Υπόσχονται έκδοση φορολογικής κατοικίας.

Σύσταση εταιρείας σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς , δραστηριοποιούμενη επιχειρηματικά μέσω του υποκαταστήματος στην Ελλάδα. Υπόσχονται ότι τα κέρδη θα φορολογούνται στο κράτος που έχει έδρα η εταιρεία.

 

Σύσταση εταιρείας σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, με στόχο τη μείωση των φορολογητέων κερδών φυσικών ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με υπερτιμολόγηση αγαθών ή έξοδα διοικητικής υποστήριξης ή δικαιώματα.

 

Σύσταση εταιρείας συμμετοχών ή επενδύσεων σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς. Τα κέρδη από τις επενδύσεις σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα θα φορολογηθούν με χαμηλούς συντελεστές και τα μερίσματα της ημεδαπής εταιρείας θα μεταφερθούν αφορολόγητα στην αλλοδαπή.

Σύσταση εταιρείας σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς με σκοπό την πραγματοποίηση τριγωνικών συναλλαγών και την αύξηση του κόστους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα.

 

Σύσταση εταιρείας σε χώρα μη συνεργάσιμη ή σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, συνήθως με μηδενική δραστηριότητα, με σκοπό την παράκαμψη των capital controls.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας, από μόνο του , δεν παρέχει την εγγύηση ότι το εισόδημα θα φορολογηθεί στο άλλο κράτος

 

Το υποκατάστημα αλλοδαπής επιχείρησης φορολογείται στη χώρα μας για τα κέρδη του με τους προβλεπόμενους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων , διότι είναι εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα που προκύπτει στην Ελλάδα μέσω μόνιμης εγκατάστασης.

 

Εξαιρετικά δύσκολη η φορολογική αναγνώριση των συναλλαγών αυτών. Υποχρέωση τήρησης ειδικών φακέλων τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών, εφόσον συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις.

 

 

Τα μη διανεμηθέντα κέρδη του αλλοδαπού νομικού προσώπου μπορεί να φορολογηθούν στη χώρα μας.

 

 

Εξαιρετικά δύσκολη η φορολογική αναγνώριση των συναλλαγών αυτών γιατί πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν έχουν ως σκοπό τη φοροαποφυγή ή τη φοροδιαφυγή. Υποχρέωση τήρησης ειδικών φακέλων τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών εφόσον συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις.

Αναμένονται εκτεταμένοι – σαρωτικοί έλεγχοι, ειδικά μετά την έναρξη ισχύος του Ν. 4428/2016 <<Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών και διατάξεις εφαρμογής.