Τοπικά

Ο Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο της Πάτρας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής. επισκέφθηκε το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο της Πάτρας και συναντήθηκε με το προσωπικό, τη διεύθυνση και τους τροφίμους του ιδρύματος.

Το Πτωχοκομείο Πατρών «Ο Απόστολος Ανδρέας» συστάθηκε το έτος 1876, κληροδότημα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Πατρών και Ήλιδος Κυρίλλου Χαιρωνίδου.

Μετά τη δωρεά του νέου κτιρίου από την Πηνελόπη Κωνσταντοπούλου, έλαβε νέα ονομασία το Σωματείο «Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων» και από το 1989 μεταστεγάσθηκε στην περιοχή Γηροκομείου Πατρών, δίπλα στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας, όπου κατά τους βυζαντινούς χρόνους υπήρξε ευαγής οίκος που κατά τον Ιστορικό Στέφανο Θωμόπουλο, ήταν «προς περίθαλψιν των εκ του γήρατος καταπεπονημένων πενήτων».

Ο Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων παρέχει στα 91 υπερήλικα άτομα που περιθάλπει σήμερα, ισότιμα και ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση υγιεινή στέγη σε δίκλινα δωμάτια, διατροφή, κατάλληλο ιματισμό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσιοθεραπευτική αγωγή, κοινωνική συμπαράσταση, κοινωνική εργασία, εργασιοθεραπεία και ψυχαγωγία.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια της πλατιάς συμμαχίας των πολιτών που συμμερίζονται το όραμα για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο…».