Τοπικά

Καραμαλίκης: Ο Τσίπρας ενεργεί κατά τα “γούστα” του

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αν εξαιρεθούν μια εθιμοτυπική συνάντηση…

…οι πρωτοβουλίες του προέδρου της Δημοκρατίας παλαιότερα και ένας κύκλος επαφών για το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάλεσε ποτέ σε τετ α τετ συνομιλία τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν τον ενημέρωσε ούτε μία φορά για θέματα που δεν μπορούν να εκτεθούν στα φώτα της δημοσιότητας.

Για την ακρίβεια αντιμετωπίζει τις σχέσεις του με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος -με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, τρίτο πολιτειακό παράγοντα και ενδεχόμενο διάδοχό του, ως προσωπική υπόθεση. Σαν να αποφασίζει κατά τα γούστα του και όχι κατά το αξίωμά του με ποιον θα συνομιλεί.

Σε μια περίοδο που η χώρα δέχεται εξωτερικές απειλές και το μέλλον της στη Ευρωζώνη κρέμεται από μια κλωστή, το πρώτο που όφειλε να κάνει ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός θα ήταν να επιδιώξει τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής σ’ αυτά τα θέματα.

Αυτή λοιπόν η επιδίωξη περνάει πρωτίστως από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τα δύο πρώτα κόμματα εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Η κατ’ ιδίαν ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ από τον πρωθυπουργό, πέρα από το πολιτικό όφελος για τη χώρα και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της έναντι της κοινής γνώμης, θα είχε και κέρδος για την κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση.

Στη δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η χώρα ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως θα μπορούσε συνδράμει,υπό προυποθέσεις και με τον τρόπο του, να διαμορφωθεί ένα ισχυρό εσωτερικό μέτωπο έναντι των κινδύνων. Δεν θα ενισχυθεί έτσι μόνο η χώρα, αλλά και η κυβέρνηση που χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα.
Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά την ενημέρωση, συνεχίζει να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο και να προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση στο διεθνή χώρο αδιαφορώντας αν έτσι υπονομεύει και τη χώρα θα αναλάβει το βάρος της ευθύνης του.

Τέλος, αν αρνηθεί να προσέλθει σε μια τέτοια συνάντηση, πέρα του ότι θα εκτεθεί έναντι της κοινής γνώμης θα καταστεί και εύκολος στόχος για την κυβέρνηση και τόσο το χειρότερο για τον ίδιο.

Πέρα από αυτά όμως η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, είτε καταλήξει σε συνεννόηση είτε όχι, θα διασκεδάσει και τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί στον ευρωπαϊκό χώρο η εικόνα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που αρνείται να συζητήσει, την ώρα που η Ελλάδα κινδυνεύει από πολλές πλευρές!