Τοπικά

Νέα επίθεση Νικολόπουλου σε Γεωργίου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επιμένει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος για την πολύκροτη υπόθεση της αθώωσης του Αχαιού πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Ανδρέα Γεωργίου.

Με αφορμή την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου, ο Πρόεδρος του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ρωτώντας τον εάν η αρμόδια επιθεώρηση οφείλει να εξετάσει εάν τηρήθηκαν οι νόμοι και οι κανόνες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης στην υπόθεση Γεωργίου από τα μέλη του Δ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ο Αχαιός βουλευτής, μεταξύ άλλων επισημαίνει στην ερώτηση του ότι το γεγονός αυτό αποτελεί δικαίωση για τα πρώην στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νικόλαο Λογοθέτη και Ζωή Γεωργαντά, οι οποίοι έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τον τρόπο λειτουργίας του κ. Γεωργίου στην ανεξάρτητη Αρχή.

Συγκεκριμένα τονίζει , ότι σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ανδρέας Γεωργίου είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος γιατί διατήρησε για ορισμένους μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Παράλληλα δε αντιμετώπιζε κατηγορία επειδή δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων μελών της ανεξάρτητης Αρχής.

Τέλος κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ερώτηση του για το γεγονός, ότι η απαλλακτική απόφαση για τον κ. Γεωργίου ήρθε παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις του κ. Λογοθέτη και της κυρίας Γεωργαντά στο ακροατήριο ήταν δριμείες για τα έργα και τις ημέρες του στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.