Like

“Τα πράγματα είναι απλά”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Της Βιβής Αθανασοπούλου

Τα πράγματα είναι απλά…

Θεωρούμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι πολύπλοκα, ανεξήγητα και καθοδηγούμενα από το σύμπαν. Αναλωνόμαστε σε αναλύσεις, επικαλούμαστε επιχειρήματα και καταφεύγουμε σε εικασίες κι υποθέσεις. Σπαταλάμε φαιά ουσία ώρες αμέτρητες. Χάνουμε ολόκληρο το δάσος για το δέντρο. Γινόμαστε μεροληπτικοί και καχύποπτοι με ό,τι μας προβληματίζει.

Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά απ’ όσο πιστεύουμε. Όποιος ενδιαφέρεται, μαθαίνει. Όποιος αγαπάει, προσπαθεί. Όποιος διεκδικεί, κερδίζει. Όποιος φοβάται, χάνει. Όποιος προκαλεί πόνο, τιμωρείται. Όποιος δημιουργεί, εξελίσσεται. Όποιος κοπιάζει, ανταμείβεται. Όποιος υποτιμά, αυτοαναιρείται. Όποιος επιμένει, νικά.

Βγάλε από τη ζωή σου την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Και ναι μεν στην εποχή της κρίσης όλα είναι ρευστά, οι καρδιές μας δε ας είναι γεμάτες με πληρότητα. Όχι άλλες αμφιβολίες. Μόνο πράξεις που ξεδιαλύνουν την ομίχλη του χιονιά και ανάβουν τα λαμπιόνια της ψυχής. Όχι άλλα χιονισμένα τοπία στο μυαλό παρά μόνο στις εκδρομές και τα ταξίδια Να τα έχεις καλά με τη συνείδησή σου. Να λες εγώ αυτό που είχα να πράξω, το έπραξα. Προσπάθησα όμως. Δίχως τύψεις και ενοχές. Αλλά με εκείνη την αριστοτελική κάθαρση που κατευνάζει το μέσα μας.

Στείλε μήνυμα σε όποιον σου λείπει. Ζήτα συγχώρεση, αν έσφαλλες. Αγάπα δίχως αύριο. Γέλα χωρίς όρους. Μην ψάχνεις για δικαιολογίες. Πάντα το τοπίο είναι ξεκάθαρο, απλά αρνούμαστε να το ατενίσουμε με ματιά αντικειμενική.

Μην αφήνεις τίποτα για αύριο. Η ζωή δεν είναι «Πηνελόπη», κανέναν δεν περιμένει. Και χαμογέλα. Όταν κάτι δεν γίνεται όπως το περιμένεις, μην απογοητεύεσαι. Θα έρθει κάτι καλύτερο που άξιζε την προσμονή σου! Κι όπως έλεγε κ ο Πυθαγόρας: «Μην ψάχνεις την ευτυχία. Είναι πάντα μέσα σου!».