Ελλάδα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

οδηγού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Καιρός για χιόνια και πάλι

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Δείτε πού και πότε θα χιονίσει – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

«Άνοιξη» θα θυμίζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ωστόσο από τη Δευτέρα (12/12) έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά.

Το Σάββατο (10/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή (11/12) στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (12/12) στα δυτικά, τα νότια προβλέπονται νεφώσις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη (13/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη (14/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.