Τοπικά

ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας : Εκδήλωση αποτελεσμάτων ERASMUS+

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων αποτελεσμάτων ERASMUS+ από το ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου  το ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας διοργάνωσε την εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «COMPETENCES – DEVELOPMENT – PERSPECTIVE». Η εκδήλωση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας «Μελίνα Μερκούρη».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο διάστημα 27/06/2016 – 15/07/2016 στην Ισπανία. Το πρόγραμμα διαρθρώθηκε σε δύο ροές των 8 μαθητών.

Η πρώτη ροή στην οποία συμμετείχαν 8 μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε στην Βαλένθια σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ESMOVIA. Στόχος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού ανθοκομικών και δενδρωδών καλλιεργειών.

Η δεύτερη ροή στην οποία συμμετείχαν 8 μαθητές του τομέα Πληροφορικής, υλοποιήθηκε στην Σεβίλλη σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό INCOMA. Στόχος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση των συμμετεχόντων στην εγκατάσταση και διαχείριση πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την διάχυση στην τοπική κοινωνία των αποτελεσμάτων των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, σχετικά με την επαγγελματική και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες μέσα από οργανωμένες παρουσιάσεις, έδωσαν την συνολική εικόνα από τις δράσεις κατάρτισης οι οποίες υλοποιήθηκαν. Επίσης παρουσίασαν το σύνολο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πέραν των τεχνικών γνώσεων τις οποίες αποκομίζουν οι συμμετέχοντες από την συμμετοχή τους στα προγράμματα κινητικότητας εκπαιδευομένων ERASMUS+, η συμμετοχή τους βοηθά στην οικοδόμηση μιας πιο ολοκληρωμένης αντίληψης για τις δυνατότητες που προσφέρονται στο χώρο της εκπαίδευσης, της κατάρτισης αλλά και της εργασίας στην ενωμένη Ευρώπη. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, αποτελούν μια μικρή μερίδα
σε ένα σύνολο εκατομμυρίων νέων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν όχι μόνο διαφορετικά εκπαιδευτικά και εργασιακά συστήματα αλλά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των ευρωπαϊκών χωρών.

Το ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας προετοιμάζει αυτήν την περίοδο το επόμενο πρόγραμμα ERASMUS+ το οποίο θα υλοποιηθεί επίσης σε δύο ροές.

Η πρώτη ροή διάρκειας 4 εβδομάδων στην οποία θα συμμετέχουν 10 μαθητές του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, θα υλοποιηθεί στην Φουερτεβεντούρα στα Κανάρια Νησιά, με αντικείμενο την κατάρτιση σε θέματα καλλιέργειας Αλόης.

Η δεύτερη ροή θα υλοποιηθεί στη Γρανάδα της Ισπανίας με αντικείμενο την κατάρτιση10 μαθητών των τομέων Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας σε θέματα εγκατάστασης και συντήρησης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Φωτοβολταϊκών συστημάτων και Ανεμογεννητριών.

Ευελπιστούμε ότι η ευκαιρία που δίνεται στους μαθητές μας, θα τους βοηθήσει να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ ενώ παράλληλα θα διευρύνει τον ευρωπαϊκό τους ορίζοντα, υποστηρίζοντας την δυνατότητα μιας ευρύτερης κινητικότητας στο πλαίσιο της ΕΕ.

epal-erasmus-kato-axaia epal-erasmus-kato-axaia-2 epal-erasmus-kato-axaia-3 epal-erasmus-kato-axaia-4 epal-erasmus-kato-axaia-5 epal-erasmus-kato-axaia-7