Τοπικά

Ανασκόπηση χρονιάς και ανταλλαγές ευχών της Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους των Τ. Κοινοτήτων

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , υποψηφιότητα για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας , site του Δήμου , βραδιά βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , Τα πανηγύρια , παρουσίαση Λευκώματος , αγροτικός κόσμος , οφειλές της ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανασκόπηση του 2016, προγραμματισμός για το 2017 και ανταλλαγές ευχών της Δημοτικής Αρχής με τους προέδρους των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Συζήτηση για τα πεπραγμένα & τα παραλειπόμενα του 2016, ο νέος προγραμματισμός για το 2017 αλλά και οι καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών έλαβαν χώρα στην συνάντηση που προκάλεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ.Χρήστος Νικολάου με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

«Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν σε επανειλημμένες επίσημες & ανεπίσημες συναντήσεις μας τόσο στο δημαρχείο όσο και στις Τοπικές Κοινότητες που συζητούσαμε στις λαϊκές συνελεύσεις – γιατί δεν υπάρχει χωριό που δεν έχουμε επισκεφθεί – ο ένας πνεύμονας της τοπικής κοινωνίας είναι η Δημοτική Αρχή και ο άλλος ο πρόεδρος του χωριού.

Κοινός μας εχθρός, μόνο ένας και μοναδικός, τα προβλήματα του δήμου Δυτικής Αχαΐας. Οι δυσκολίες που ανακύπτουν καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης που τείνει να γίνει και κοινωνική κρίση δεν μας αποθαρρύνουν αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ και μας κάνουν πιο δυνατούς.

Μαζί ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες και καταφέραμε από κοινού αγορές οικοπέδων στα χωριά μας, αγορά απορριμματοφόρου & κάδων, αντικαταστάσεις & επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης, συντηρήσεις και χρωματισμούς στα κοινοτικά γραφεία, επισκευές στο κτίριο του αμαξοστασίου, καθαρισμούς χειμάρρων, επούλωση λάκκων στο οδικό δίκτυο και ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά σημεία καθώς και τα ιδιαίτερα μεγάλα έργα όπως η διεκδίκηση του Προαστιακού και η δημιουργία του τμήματος ασφάλειας…

και όλα αυτά εν μέσω τρίτου μνημονίου, εν μέσω φτώχειας & χρεοκοπίας, αβεβαιότητας, αστάθειας, επανειλημμένων εκλογικών αναμετρήσεων και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον» ανέφερε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας «όμως επειδή συνεχώς πρέπει να κάνουμε και αυτοκριτική είναι γεγονός ότι σε ορισμένα ζητήματα είχαμε αστοχίες, οι οποίες εντοπίζονται στην καθημερινότητα και έχουν να κάνουν επί το πλείστον με το αγροτικό δίκτυο του δήμου μας αλλά δεν οφείλονται αποκλειστικά στην Δημοτική Αρχή. Θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι το 2015 ο δήμος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πληγές που κληρονομήσαμε το 2016 ήταν πολλές.

Κάναμε πολλές παρεμβάσεις με τη βοήθεια και την ευαισθησία των τοπικών εργολάβων – για τους οποίους εσείς δώσατε βεβαίωσης εκτέλεσης έργων όταν κάποιοι «σφύριζαν» αμέριμνα για να πάρουν τα χρήματά τους – όμως δεν τα κάναμε όλα. Εν συνεχεία ο φετινός πρώιμος χειμώνας, αφού κατέστρεψε σχεδόν όλες τις καλλιέργειες, ισοπέδωσε και το αγροτικό δίκτυο.

Η αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με τον τρόπο ανάθεσης προμηθειών & εργασιών τον προηγούμενο Αύγουστο μας μπλόκαρε και χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Ακόμη έως σήμερα περιμένουμε τις διευκρινιστικές εγκυκλίους ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτό το νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Οι σημαντικές βλάβες που υπέστησαν τα μηχανήματα του δήμου από την συχνή χρήση ( γκρέιντερ & J.C.B.) τα οποία εκτιμούμε ότι αρχές 2017 θα αποκατασταθούν, μας αποδιοργάνωσαν και χάσαμε το ρυθμό και την ροή αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου.

Και η μη προσέλευση των προμηθευτών να δώσουν προσφορές για την χαλικόστρωση του αγροτικού δικτύου λόγω οικονομικών δυσκολιών συνετέλεσαν ώστε να έχουμε αυτές τις αστοχίες στο αγροτικό δίκτυο.
Αγαπητοί συνάδελφοι έχετε μας εμπιστοσύνη γιατί, όπως λύσαμε το στεγαστικό ζήτημα του δήμου και εξοικονομήσαμε σχεδόν 100.000,00 ευρώ το χρόνο, την επανασύσταση δημόσιων υπηρεσιών στην Κάτω Αχαΐα, την δημιουργία Δ.Ι.Ε.Κ., την επανένταξη του ΣΧΟΟΑΠ στο ΕΣΠΑ κόστους 250.000.00 ευρώ, το γήπεδο των Νιφοραιίκων προϋπολογισμού 245.000,00 ευρώ, τις νέες γεωτρήσεις στο Μετόχι και στο Βουπράσιο κ.α. έτσι θα βελτιώσουμε και το αγροτικό δίκτυο της περιφέρειας του δήμου μας.

Δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτά διότι αυτό είναι το αυτονόητο και το καθήκον μας. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ο αγώνας μας είναι καθημερινός γιατί κανένας «δείκτης ευφυΐας» δεν αντικαθιστά τη καθημερινή εργασία, παρουσία, έλεγχο, δημιουργία και νοικοκύρεμα.

Δεν κάνουμε τους πολύξερους ούτε τους παντογνώστες αλλά γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθέναν όλα τα προβλήματα του αγροτικού δικτύου και επιμένουμε ότι χρειαζόμαστε όλοι για το καλό του δήμου μας, καθώς αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που μας χωρίζουν. Γιατί και η Δημοτική Αρχή κάνει λάθη και αστοχίες τα οποία διορθώνονται με αντικειμενική κριτική και όχι με μικροπολιτική και σκοπιμότητες. Η κοινωνία κουράστηκε από αυτά και όσοι λαϊκίζουν προσποιούμενοι τους ευαίσθητους ευτυχώς γίνονται αντιληπτοί.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία, να σας ευχηθώ καλές γιορτές με προσωπική & οικογενειακή ευτυχία και οι εορταστικές μέρες που έρχονται να αποτελέσουν αφετηρία ενδυνάμωσης της αλληλεγγύης μας και της ευαισθησίας μας προς της ευπαθείς ομάδες και τους αδύναμους συνδημότες μας».
Τέλος ο Δήμαρχος εξήρε τον ρόλο των προέδρων των Τ.Κ. στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ενώ τόνισε πως

εκτός από την Κοινωφελή Επιχείρηση (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) του Δήμου που «συμπαραστέκεται» στον αδύναμο συμπολίτη, αρωγός και στήριγμα των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά αδύναμων είναι και ο πρόεδρος της εκάστοτε Τοπικής Κοινότητας που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον δημότη.

Οι πλειοψηφία των Πρόεδρων εξέφρασε την εμπιστοσύνη τους στην Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας ότι έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, μοναδικός εχθρός είναι τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα του δήμου και ζήτησαν καλύτερο προγραμματισμό στην επιδιόρθωση αγροτικών δρόμων, καθαρισμό χειμάρρων & στην υδροδότηση.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, Σκάγιας Χρήστος & Μυλωνάς Παναγιώτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τραχάνης Σπύρος, ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Μπαχράς Ξενοφώντας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κάτω Αχαΐας Ευάγγελος Τησαρχόντος, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων: Ελένη Μπεζεριάνου Αλισσού, Θεώνη Κελάμη Κάτω Αλισσού, Οδυσσέας Μαγκαφάς Νιφοραιίκων, Αντώνιος Στασινός Πετροχωρίου, Παναγιώτης Πικραμένος Αράξου, Νικόλαος Κούτουλας Καγκαδίου, Αθανάσιος Μαρινόπουλος Λακκόπετρας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος Πέττα, Ανδρέας Σταθόπουλος Καραιΐκων, Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Κρίνου, Παναγιώτης Λοτσάρης Λιμνοχωρίου, Βασίλειος Σταυρόπουλος Μύρτου, Γρηγόριος Μάλλιαρης Σαγαιΐκων, Βασίλειος Γκοτσόπουλος Φράγκα, Γεώργιος Θεοδωρόπουλος Αγίου Νικολάου Κράλη, Διαμάντω Καλδίρη Άνω Σουδεναιΐκων, Αναστάσιος Σώρρας Άρλας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Κάτω Μαζαρακίου, Χρήστος Ράγιας Λουσικών, Σπυρίδωνας Σουβαλιώτης Μιτοπόλεως, Φώτιος Γιδιάρης Χαϊκαλίου, Απόστολος Κυριακόπουλος Χαραυγής, οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων, Αντώνιος Κόλλιας Άνω Αχαΐας, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος Ελαιοχωρίου, Ανδρέας Γεωργόπουλος Αγίου Νικολάου Σπάτων, Χρήστος Ταπεινός Ματαράγκα, Βασίλειος Γεωργακόπουλος Πορτών & Αλέξιος Δημητρακόπουλος Φώσταινας.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Δημάρχου προς τους προέδρους ήταν ένα μικρό ρόδι σύμβολο της καλοτυχίας & της γονιμότητας.

ad af ag apor as