Τοπικά

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ στο 2ο Δημοτικό

Μπάσκετ σε Αμαξίδιο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας θα βρεθεί

το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ σε συνεργασία με το Ειδ.  Δημοτικό Σχολείο ,θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 9:00 π.μ. . Αϕορμή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να γνωρίσει στους μικρούς μαθητές το κίνημα του Παραολυμπισμού παρουσιάζοντάς τους μερικά από τα αθλήματα για ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες, αλλά και να ϕέρει κοντά τους μαθητές των δύο σχολείων αποδεικνύοντας ότι παρά τη διαϕορετικότητά μας, όλοι μπορούμε να είμαστε ίσοι.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των Παραολυμπιακών Αθλημάτων με οπτικοακουστικό υλικό. Θα παρουσιαστούν και οι αρχές με τις οποίες κατηγοριοποιούνται και αγωνίζονται οι αθλητές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από αθλητές του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ σε παραολυμπιακά αθλήματα τα οποία καλλιεργεί το σωματείο.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαϕή με το άθλημα της Τοξοβολίας (εισηγητής: Μάριος Παπαδόπουλος – Διεθνής Αθλητής, Πρόεδρος ΔΣ), της Κολύμβησης (εισηγήτρια: Μελίνα Μεταξά Μαριάτου – Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2011-2016, Κατηγορία S5), της Επιτραπέζιας Αντισϕαίρισης (εισηγήτρια: Μελίνα Μεταξά Μαριάτου – Δευτεραθλήτρια Ελλάδος 2015, Κατηγορία ΤΤ6) και της Καλαθοσϕαίρισης με Αμαξίδιο (Εισηγητής : Γεράσιμος Μεταξάς Μαριάτος – Αθλητής, Γ. Γραμματέας ΔΣ).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαϕή με τα αθλήματα του μπάσκετ με αμαξίδιο και της επιτραπέζιας αντισϕαίρισης χρησιμοποιώντας τα ειδικά αγωνιστικά αμαξίδια, να γνωρίσουν από κοντά τον ειδικό εξοπλισμό της τοξοβολίας και να συζητήσουν με τους αθλητές.