Τοπικά

Άγγελος Τσιγκρής : Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και μετά τα Χριστούγεννα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Νέων,

ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και τους ανήλικους κρατούμενους, να ενημερωθεί για τα τρία σχολεία που λειτουργούν στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης, καθώς και για πολλές αθλητικές, πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός φυλακής.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία και την ιδιαίτερη χαρά, να παρευρεθώ στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων και να ανταλλάξω ευχές με το προσωπικό και τους ανήλικους κρατούμενους.

Αυτές τις Άγιες Ημέρες πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα: την ελευθερία, την υγεία, την τροφή, τη στέγη, την αγάπη, τη συντροφιά, την παρηγοριά. Ας προσπαθήσει, ο καθένας από εμάς, να προσφέρει ότι έχει και ότι μπορεί.

Η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση σωφρονισμού και ομαλής επανένταξης στην κοινωνία.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να κάνουμε τις φυλακές μας κέντρα πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας. Σχολεία μιας δεύτερης ευκαιρίας για όλους τους κρατούμενους και όχι εστίες διαφθοράς, όπως δυστυχώς παραμένουν μέχρι σήμερα. Αναμορφωτήρια με την ουσιαστική έννοια του όρου και όχι κολαστήρια.

Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, ως στάση ζωής και όχι μόνο επετειακά τα Χριστούγεννα.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Χριστούγγενα σε όλες και σε όλους…»._