Like

Τα χρώματα θα «ανάψουν» τον εγκέφαλό σου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σύμφωνα με έρευνες, τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας, ενώ συγκεκριμένες αποχρώσεις τους ενισχύουν τη συγκέντρωση, την προσοχή μας αλλά και τη μνήμη μας.

Αν λοιπόν έχεις αναλάβει ένα δύσκολο project στη δουλειά ή ετοιμάζεσαι για μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, δεν έχεις παρά να τα βάλεις στη ζωή σου. Πώς;

Από τα post-it και το desktop σου μέχρι το mousepad και τη γραφική ύλη σου.

Μπλε. Οι ψυχροί και παστέλ τόνοι του μπλε φαίνεται πώς έχουν χαλαρωτική επίδραση στην ψυχολογία μας, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές. Οι ίδιοι μάλιστα τονίζουν ότι το μπλε μας κανει πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς και βελτιώνει σημαντικά τη μνήμη και τη δυνατότητα ανάκλησής μας.

Κίτρινο. Το κίτρινο αποτελεί ένα διεγερτικό χρώμα ενώ ενισχύει τη συγκέντρωση και την προσοχή. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε σε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Κέρτιν στην οποία βρέθηκε ότι οι παλμοί της καρδιάς φοιτητών που βρίσκονταν σε κίτρινες «συνθήκες» αυξάνονταν μαζί με τη συγκέντρωσή τους στο αντικείμενο της μελέτης τους.

Κόκκινο. Αν η δουλειά σου απαιτεί από εσένα να τις αφιερώνεις πολλές – μα, πολλές ώρες– τότε ήρθε η ώρα να βάλεις το κόκκινο στη ζωή σου! Γιατί; Το κόκκινο είναι ένα διεγερτικό, ζεστό χρώμα που ενισχύει την ενέργειά σου.

Πράσινο. Όπως ακριβώς και το μπλε, το πράσινο μπορεί να είναι ψυχρό χρώμα αλλά καλλιεργεί το συναίσθημα της χαλάρωσης. Κι αυτό γιατί θυμίζει… φύση. Μάλιστα, κάποιες αποχρώσεις του φαίνεται ότι ενισχύουν τη συγκέντρωση και μας ηρεμούν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα δωμάτια στα παρασκήνια των μεγάλων θεάτρων και των τηλεοπτικών σετ, όπου χαλαρώνουν οι ηθοποιοί πριν ανέβουν στην σκηνή ή βγουν στον αέρα, είναι συνήθως βαμμένα πράσινα και, κατ’ επέκταση, αποκαλούνται «Green Room» (Πράσινο Δωμάτιο).

Ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις για.. συγκέντρωση; Το πράσινο του φασκόμηλου, το λάιμ, το πράσινο-βεραμάν και το ανοιχτό σμαραγδί.