Αθλητισμός

Πάλεψε ο Προμηθέας στην ΑΕΚ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την ήττα γνώρισε στο εκτός έδρας παιχνίδι…

ο Προμηθέας του Αγγ. Τσάμη με σκορ 76 -60 . Ο Αχαγιώτης γκαρντ επέστρεψε στα “παλιά του λημέρια” για τον αγώνα με την ομάδα της ΑΕΚ , η οποία συνεχίζει αήττητη το Πρωτάθλημα της Basket League

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Πατρινοί έκαναν… αισθητή την παρουσία τους. Κατάφεραν να «χτυπήσουν» την αδυναμία της ΑΕΚ κοντά στο καλάθι. Φαγιέ και Σαρικόπουλοος είχαν βρει διαδρόμους και αυτό έδωσε δικαίωμα στον Προμηθέα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 6 πόντων (17-23). Η συνέχεια, μάλιστα, ήταν ανάλογη, καθώς η Πατρινή ομάδα , έβρισκε διαδρόμους με τους Κλαρκ και Τζόνσον, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ έπαιρνε πόντους από Βασιλειάδη και Μαυροειδή, με δυσκολία όμως.

Οι Αχαιοί είχαν φέρει στα μέτρα τους το παιχνίδι και προηγούνταν σταθερά (30 – 37, 17’). Η Ένωση, όμως αντέδρασε και χάρη σε προσπάθειες του Μιλόσεβιτς κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά για το 38-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στην άμυνά της και μετά το 43-45, το οποίο διαμόρφωσε ο Πέττας, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση. Η μπάλα πήγαινε όλο και πιο συχνά στον Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος έχοντας συμπαραστάτη τον Μάικλ Ντίξον κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, με επί μέρους 14-0 (57-45, 28’), εκμεταλλευόμενη και την καλή άμυνά της που ωθούσε σε κακές επιλογές τον Προμηθέα. Η κατάσταση έμεινε μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου για το 57-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ζντοβτς μπήκαν ακόμα πιο δυνατά. Ντίξον και Σάκοτα έδωσαν τον… ρυθμό και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα, χάρη σε επί μέρους 5-0 (62-48, 31′). Ο Προμηθέας προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση, όμως ο Βασιλειάδης «άνοιξε» την άμυνα των Πατρινών και η ΑΕΚ έφτασε στην επικράτηση με 76-60, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-40, 57-48, 76-60.