Τοπικά

Σκληρή και εφ όλης της ύλης απάντηση για τη Διαχείριση των απορριμμάτων

Διονύσης Γκοτσούλιας , εγγύηση του Δήμου στη ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με μία σκληρή και εφ όλης της ύλης απάντηση

για τη Διαχείριση των απορριμμάτων, επανέρχεται η Δημοτική Παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων. Αναλυτικά αναφέρει :

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση , η Δημοτική αρχή προσπάθησε  να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών που έχει απέναντι στην τοπική κοινωνία, σχετικά  με την κατασκευή μονάδος επεξεργασίας απορριμμάτων στο Φλόκα.  Κατ’ ουσία ,  μιλάμε για τα απορρίμματα όλης της Πάτρας, που εφ΄όρου ζωής θα βαραίνουν τη Δυτική Αχαΐα,  καθιστώντας ανεπίκαιρο  και ψευδεπίγραφο το προεκλογικό σλόγκαν της Δημ.  Αρχής της Παράταξης Νικολάου , που προέτρεπε όλους ότι η  Δυτική  Αχαΐα είναι ο “τόπος που αξίζει κανείς να ζει “.

Στην αγωνιώδη της  όμως αυτή προσπάθεια,  ως συνήθως κατέφυγε στην προσφιλή της μέθοδο να συκοφαντεί τον επικεφαλή του συνδυασμού μας Γκοτσούλια Διονύσιο, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, η οποία όμως ούτε πουθενά θα κολλήσει αλλά αντιθέτως επιστρέφει κατά τόνους στη δουλική μοιραία και κατώτερη των περιστάσεων για τον τόπο Δημοτική αρχή.

Αξίζει όμως να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και το κάνουμε συνεχώς, αφού ο ο δήθεν δημοκρατικός Δήμαρχος μας  – στα λόγια φυσικά –  έριξε μαύρο στην ενημέρωση διότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρ’ ότι ο ίδιος πομπωδώς το ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδονται ζωντανά, αυτό έγινε σε μια μονό συνεδρίαση. Ο λόγος προφανής. Κατάλαβε ότι στα δημοτικά συμβούλια αν έβλεπαν και άκουγαν οι πολίτες την ανικανότητα, την προχειρότητα και την πλήρη ανυπαρξία στοιχειώδους λειτουργίας του Δήμου, θα τσαλάκωναν την εικόνα του “αλάθητου” και “αναμάρτητου” ΔημάρχουΠροτίμησε την οδό της επικοινωνίας της φωτογράφισης  μιας εικονικής  πραγματικότητας, καθυβρίζοντας ταυτόχρονα και μέσα ενημέρωσης.

Προφανώς  το πολίτευμα αυτό κ. Δημαρχε δεν είναι δημοκρατία. Είναι απολυταρχισμός !!

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Δήμαρχο αναλυτικά,  για να μαθαίνει και να μην εκτίθεται ότι όφειλε να γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα,να προσέχει πριν τα δημοσιεύσει και να τα ελέγχει σε βάθος χρόνου και όχι αποσπασματικά.

1) Πάγια και αταλάντευτη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού μας Διον. Γκοτσούλια και τέως Δημάρχου Δύμης, ήταν ότι η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων απαιτούσε υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθυνών χωρίς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, χωρίς να υπολογίζεις το πολιτικό κόστος,  χωρίς λαϊκισμό και δημαγωγίες  αλλά έχοντας όλοι μας ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Ευάγγελος Φλωράτος την περίοδο (1999-2003) βλέποντας τα μελλοντικά εκρηκτικά  προβλήματα που θα προκύψουν για το Δήμο του, που είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός σκουπιδιών, εκπονεί μελέτη 25.000.000 δραχμών η (75.000 ευρώ)  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποβάλλει παράλληλα πρόταση στο ταμείο συνοχής για χρηματοδότηση κατασκευής εργοστασίου στην Ξερόλακα, συνολικού ποσού δεκατριών δισεκατομμυρίων δραχμών (13.000.000.000) η (40.000.000 ευρώ), έργο πλήρως χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς πόρους. Γίνεται ενημέρωση στην ΤΕΔΚ Αχαΐας, πρόταση που όλοι υποστήριξαν αναφανδόν γιατί κατ ‘αυτόν τον τρόπο δίνονταν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η πρόταση αυτή ενώ κρίνεται θετικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων  επιχειρείται μετά από παρέμβαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκείνης της περιόδου (1999-2002) να υπάρξει ένας συνολικότερος σχεδιασμός σε επίπεδο Νομού. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο λόγω των γνωστών τοπικιστικών προβλημάτων και σε μη κοινά αποδεκτές λύσεις. Απόρροια του γεγονότος ήταν η απόφαση του Περιφερειάρχη Σπυρίδωνα Σπυρίδων το 2006 , να συσταθούν τέσσερις (4) στον αριθμό αναγκαστικοί σύνδεσμοι διαχείρισης απορριμμάτων, oι σημερινοί ΦΟΔΣΑ : Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Δυτικής  Αιγιαλείας, και Ανατολικής Αιγιαλείας.

2) Στον νομό γίνεται χωροθέτηση τεσσάρων ΧΥΤΑ ( Πάτρας , Φλόκα, Αιγείρας , Παπανικολού).

Eν λειτουργία είναι οι τρεις (πλην Παπανικολού). Σε εκκρεμότητα μένει ο χώρος υποδοχής του εργοστασίου επεξεργασίας, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση του Δημ.  Συμβουλίου του Δήμου Ωλενίας, αποφασίζεται το έργο κατασκευής του εργοστασίου να γίνει στον Φλόκα. Επομένως κ. Δήμαρχε εμείς  ως  Δήμος Δύμης , οφείλαμε να σεβαστούμε την  απόφαση  των συλλογικών οργάνων των άλλων φορέων,  όπως το Δημοτικό Συμβούλιο άλλου φορέα.

Προφανώς μπερδεύετε τα θεσμικά όργανα, το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου με τα Δημοτικά Συμβούλια όπως κάνατε πρόσφατα και σωστά σας επισημάνθηκε από τον κ. Κουνάβη, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (ότι άλλο είναι το μονομελές και άλλο τριμελές τοπικό συμβούλιο). Τα συμβούλια  έχουν τη δική τους αυτονομία ως προς την λήψη των αποφάσεων. Στοιχειώδη ζητήματα που θα έπρεπε να τα γνωρίζεται γιατί εκτίθεσαι κατ’ επανάληψη.

Εσείς κ. Δήμαρχε που μας κουνάτε το δάχτυλο γιατί καταστρατηγείτε την ομόφωνη  απόφαση του Δ.Σ που ψήφισε ο σύμβουλός σας κ. Σπύρος  Τραχάνης ως Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, για τη μη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου  Καλαβρύτων  και εμπαίζεται  απροκάλυπτα τους δημότες ;

3) Κάνετε αναφορά ότι ο Διον.  Γκοτσούλιας ως αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ δεν παραιτήθηκε,  ενώ δεν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε ούτε τα πρακτικά. Ο Δ. Γκοτσούλιας ήταν το πρώτο από τα μη αιρετά μέλη που παραιτήθηκε. Επιμελώς ως κοινός συκοφάντης αποκρύψατε επίσης ότι,  το νεοεκλεγέν Δημ.   Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Δυτ.   Αχαΐας έλαβε απόφαση για την αντικατάσταση των μελών που συμμετείχαν από τους  πρώην Καποδιστριακους Δήμους τον Ιούνιο του 2011. Ανάτρεξε λίγο στα πρακτικά  και κάντε τον κόπο να ρωτήσετε τον κ. Ανδ. Παναγιωτόπουλο και τα άλλα μη αιρετά  μέλη που παρέμειναν για ποιους λόγους έγινε και μην μας εγκαλείτε. Με τέτοιες  γκάφες που κάνατε κινείστε  εκτός  ορίων σοβαρότητας!

4) Σας καλούμε σε Δημόσια Συνεδρίαση

Αν λοιπόν  θεωρείται ότι αυτά που ισχυρίζεστε  είναι ακριβή, σας καλούμε να προκαλέσετε δημόσια συνεδρίαση στο κοινοτικό  κατάστημα των Λουσικών,  με όλους τους προηγούμενους Δημάρχους και Δημοτικούς  συμβούλους που συμμετείχαν στον ΦΟΔΣΑ και τους φορείς της περιοχής, για να ενημερωθείτε  πλήρως κ. Δήμαρχε.

Θα μείνετε στην ιστορία ως Δήμαρχος από το ” δε θα δεχτούμε ούτε κιλό σκουπίδια, σε πάρτα όλα τα σκουπίδια”.

Τέλος κ. Νικολάου , όσον αφορά την προσωπική επίθεση στον Διονύσιο Γκοτσούλια , σας αναφέρουμε :

Τις έννοιες,  αμαρτίες,  αμαρτήματα και όλα τα υπόλοιπα περί ηθικής που συχνά επικαλείσθε, σας θυμίζουμε ότι διασύρατε το Δήμο Πανελλήνια κατά την άσκηση των καθηκόντων σας ως αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας , για πράξεις  ποινικά κολάσιμες και θα περιμέναμε να είστε περισσότερο συγκρατημένος.