Τοπικά

Φωτήλας: “Δεν παραδίδω την έδρα μου… δεν έφυγα, με διέγραψαν”

«Εάν δε σταματήσουν οι άγριες περικοπές και η φοροεπιδρομή, εάν δε συμμορφώσουμε το κράτος μας…

…το δημόσιο με αξιολόγηση, εάν δεν κάνουμε ανταποδοτική την παιδεία μας, γρήγορη τη δικαιοσύνη και δεν προβούμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, δεν πρόκειται η Ελλάδα να ανασάνει», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto, με τον Αλέξανδρο Κογκόλη, το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στην πολιτική ζωή του τόπου, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Αχαϊας, Ιάσωνας Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας απάντησε σε σειρά ερωτήσεων, ύστερα από την πολιτική «θύελλα» που προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, από τις δηλώσεις του περί συμπόρευσης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη μετέπειτα διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με απόφαση Θεοδωράκη.

«Έχασε η κυβέρνηση στις τηλεοπτικές άδειες»

«Όλη η Ελλάδα κατάλαβε ότι η κυβέρνηση έχασε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στη συγκρότηση του ΕΣΡ και στον αριθμό «4» των τηλεοπτικών αδειών, εκτός από τον κ. Παππα, ο οποίος δηλώνει ότι κέρδισε. Είναι θετικό βήμα η συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και ελπίζω να μπει μια τάξη στον τομέα αυτό», δήλωσε ο κ. Φωτήλας και προσέθεσε:

«Ο κ. Παππάς μπορεί να επανέλθει στον αριθμό 4 των τηλεοπτικών αδειών. Είναι μία προσωπική δέσμευση του κ. Βούτση, ο οποίος δε μπορεί να την εγγυηθεί θεσμικά».

«Λάθος η στρατηγική Θεοδωράκη, μπερδεύει τον κόσμο»

«Η ηγεσία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ δεν άκουσε τις προτάσεις μου και τις ανησυχίες μου για την πορεία του κόμματος, τις οποίες εξέφραζα εδώ και ένα χρόνο. Οι ψηφοφόροι πλέον είναι ελάχιστοι, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δε μπορούμε να λέμε ότι το ΠΟΤΑΜΙ γεννήθηκε για να αλλάξει κάποια πράγματα και να μην αλλάζουμε τη στρατηγική μας, όχι τις θέσεις μας.

Είναι λάθος και προκαλεί σύγχυση η στρατηγική του Σταύρου Θεοδωράκη. Από τη μία να μείνει ο Τσίπρας αλλά να κυβερνήσει σωστά, καλά τα λέει ο Μητσοτάκης, αλλά μιλάμε και με τη Φ. Γεννηματά. Μπερδεύεται ο κόσμος», σημείωσε ο κ. Φωτήλας.

«Να βάλουμε ένα λιθαράκι να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης…»

«Είχα πει ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη χώρα, όχι να πάρουμε 3%, να μπούμε στη Βουλή και όλα καλά. Μόνοι μας δε μπορούμε να αλλάξουμε πολλά και γι’ αυτό έπρεπε να αναζητήσουμε άλλους δρόμους. Με το σκεπτικό ότι θα κυβερνήσει ή ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης και αφού ο δεύτερος εκφράζει έναν μεταρρυθμιστικό πόλο, υποχρέωσή μας θα ήταν να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι και να κυβερνήσει ο δεύτερος», υποστήριξε ο Αχαιός Βουλευτής.

«Χυδαιότητες τα περί ‘πολιτικών εξαγορών’ από τον Θεοδωράκη»

«Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε στο Lepanto για “πολιτικές εξαγορές”, υπονοώντας οικονομικό όφελος για μένα. Αυτό είναι λάσπη, χυδαίο και ανόητο. Θα μου δώσει κανείς την έδρα έτσι; Χωρίς εκλογές; Σιγά μην ασχολήθηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να κάνει τους 90 βουλευτές του 91».

«Δεν έχω συμφωνήσει με τη ΝΔ»
«Δεν έχω δώσει τα χέρια με τη ΝΔ, ούτε έχω συμφωνήσει κάτι σε επίπεδο ψηφοδελτίου Αχαϊας. Αν μου το προτείνει ο κ. Μητσοτάκης θα το δούμε. Δεν το αποκλείω. Δε με αφήνει αδιάφορο, αλλά δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο γιατί κάποιοι μπορεί να το εκλάβουν ως συμφωνία», σημείωσε ο Ι. Φωτήλας.

«Οι εκτός πρέπει να έρχονται εντός της ΝΔ… για τη διεύρυνση»

«Όσον αφορά τις αντιδράσεις από κάποια στελέχη της ΝΔ, για πιθανή προσχώρηση μου στο κόμμα, τους απαντώ πως ο λαός θα ψήφιζε, δεν θα έπαιρνα κανενός τη θέση.

Άκουσα κάποιους να λένε για σώγαμπρους και για τους εκτός που έρχονται εντός. Δε με αφορούν αυτά, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο σε κάθε κόμμα, η διεύρυνση και κάποιοι εκτός να έρχονται εντός», δήλωσε ο βουλευτής.

«Δεν παραδίδω την έδρα μου – Με διέγραψαν, δεν έφυγα»

Απαντώντας δε στους ισχυρισμούς του Σταύρου Θεοδωράκη ότι θα έπρεπε μετά τη διαγραφή του να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, ο κ. Φωτήλας απάντησε πως ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται από τη διαγραφή του, αφού δεν αποχώρησε ο ίδιος από το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά: «να δούμε ποιος από όλους συνεχίζει να υπηρετεί τις ιδέες του κόμματος».

Για το διάλογο στην Κεντροαριστερά

Τέλος, σχετικά με τις συζητήσεις και το διάλογο στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Φωτήλας, σημείωσε: «Η κ. Γεννηματά ήθελε να κλείσει γρήγορα τις διαδικασίες σύμπραξης και ενοποίησης, με μια κλειστού τύπου συγκόλληση δυνάμεων, με το ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία».

«Αν άνοιγε το θέμα στη βάση του κεντρώου χώρου και στους νέους ανθρώπους θα έχανε το παιχνίδι η κ. Γεννηματά και αυτό φοβόταν. Έτσι, με προσχήματα σταμάτησε -στην ουσία- τις διαδικασίες του διαλόγου των προοδευτικών δυνάμεων», κατέληξε ο Αχαιός Βουλευτής.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Με πόρους άνω των 4 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια έργα ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στα ακαδημαϊκά ιδρύματα

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Γερή “μπάζα” για τους ληστές του ΑΤΜ στην Οβρυά- Άρπαξαν 120.000 ευρώ

Με την μέθοδο της “pizza slider”, κατόρθωσαν να ανατινάξουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης  (ΑΤΜ) σε σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

SMS για μαστογραφία: Αρχισε η αποστολή σε νέες ηλικιακές ομάδες

Ξεκίνησε από χθες 8 Μαΐου, η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Αχαΐα: Πάνω από 30.000 επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους

Πάνω από 30.000 επισκέπτες προσέλκυσαν πέρυσι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αχαϊας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Κλείνει αύριο η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 10 Μαΐου, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Διαγνωστικά Κέντρα: Τριήμερο κινητοποιήσεων των εργαστηριακών γιατρών λόγω clawback

«Λουκέτο» έχουν βάλει από χθες, Τετάρτη τα  διαγνωστικά κέντρα με τους εργαστηριακούς γιατρούς να συμμετέχουν σε τριήμερες κινητοποιήσεις για το… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

This website uses cookies.