Τοπικά

Ο Σύλλογος Αλισσαίων στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26/11/2016, ώρα 10:30 π.μ., στο κτίριο

της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, συνάντηση του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων ο Πείρος με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο Σύλλογος παρέδωσε υπόμνημα με τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τους δυο Αλισσούς, ιεραρχώντας την προτεραιότητα επίλυσής τους. Η συνάντηση υπήρξε γόνιμη και αποδοτική. Ο κ. Κατσιφάρας συνεχάρη τον Πείρο για την ουσιαστική προσφορά στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, άκουσε με προσοχή τα φλέγοντα θέματα που του ετέθησαν και έδωσε σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η εργολαβία της ασφαλτόστρωσης της Παλαιάς Εθνικής οδού, έργο που θα συμπεριλάβει και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας. Πρώτη φορά η ασφαλτόστρωση συνοδεύεται από έργα οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για σημαντικό έργο περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που αποκαθιστά το γερασμένο δίκτυο που χρησιμοποιούν καθημερινά οι δημότες, μετά από τριάντα χρόνια απραξίας.

Ο Σύλλογος έθεσε το θέμα της τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών (φανάρια) στην διασταύρωση του Κ.  Αλισσού με την Π.Ε.Ο., σημείο που προκαλούνται επικίνδυνα τροχαία ατυχήματα. Ο κ. Κατσιφάρας δεσμεύτηκε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί καθώς αναγνώρισε αφενός την επικινδυνότητα λόγω της πυκνής κίνησης, εξαιτίας και του τουρισμού, αφετέρου το δίκαιο και χρόνιο του αιτήματος.

Πεζοδρόμηση της Π.Ε.Ο.

Τρίτο θέμα η πεζοδρόμηση της Π.Ε.Ο. από την είσοδο του Αλισσού έως τη γέφυρα του ποταμού Πείρου. Έργο σημαντικό που συνδέεται με την τουριστική λειτουργία της περιοχής αλλά και με το νέο σταθμό του Προαστιακού στον Αλισσό. Ο κ. Κατσιφάρας συμφώνησε με την σπουδαιότητα του έργου για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί μελλοντικά, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, παρά την οικονομική στενότητα, αφού οι Αλισσοί είναι η είσοδος του Δήμου αλλά και διάμεσος σταθμός προς Καλόγρια και Αρχαία Ολυμπία.

Τέταρτο θέμα οι αποθήκες του ΑΣΟ και της Ένωσης καθώς και το κτήριο του παλιού ελαιοτριβείου. Ο σύλλογος ζητά την αγορά τους από το Δήμο και την ένταξη σε πρόγραμμα, ώστε να μετατραπούν σε πολιτιστικό κέντρο και βιβλιοθήκη αφενός αφετέρου το παλιό ελαιοτριβείο σε επισκέψιμο μουσείο λαογραφικό, με αξιοποίηση τουριστική. Συμφωνήθηκε να καταρτιστεί φάκελος από το Δήμο, που θα αντιμετωπίζει όλα τα θέματα, για να προχωρήσει κατόπιν η διαδικασία ένταξης του έργου.

Τέλος, συζητήθηκε το ευρύτερο θέμα της διάβρωσης των ακτών. Υπήρξε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων αλλά και σύμπτωση. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει την εκπόνηση μελετών για κομμάτια της Δυτικής Αχαΐας. Ωστόσο, οι αλλαγές που ενδεχομένως θα συμβούν, η ευρύτητα της κλιματολογικής και περιβαλλοντικής αλλαγής  αλλά και η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, επιβάλλουν πρόταξη του επιστημονικού παράγοντα χωρίς επιπολαιότητες και μικροπολιτικές υποσχέσεις.

Ευχαριστίες στο Περιφερειάρχη

Ο Πείρος ευχαριστεί τον κύριο Κατσιφάρα για την άνεση του χρόνου, την σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τη θετική και ουσιώδη υποστήριξη του στα ακανθώδη προβλήματα αλλά και την ειλικρίνειά του, όταν υπάρχει αδυναμία εκπλήρωσης ή ικανοποίησης κάποιων αιτημάτων.

Το Δ.Σ αλλά και ο Πρόεδρος Δημ.  Μπαρμπούνης ευχαρίστησαν τον κύριο Κατσιφάρα για την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις του Πείρου.

Στο τραπέζι τέθηκαν και συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα περιβάλλοντος, παραγωγικής ανάπτυξης και θεσμικών λειτουργιών, προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Τον Περιφερειάρχη επισκέφτηκαν ο πρόεδρος Δημ.  Μπαρμπούνης, η γραμματέας Αργ.  Κοτσίρη, ο αντιπρόεδρος Γέττος Θεόδωρος, ο ταμίας Τσάκωνας Γιάννης, ο β΄ αντιπρόεδρος Θοδ. Λαζανάς  και το μέλος Μοσχονά Γεωργία. Παρευρέθηκε επίσης και ο καθηγητής Λάζαρης Αθ. Ανδρέας.