Τοπικά

Ο Δήμος χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων υπενθυμίζει με νέα δήλωσή ,

ότι είχε επισημάνει στην Δημοτική Αρχή την ανάγκη του Δήμου για ολοκληρωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά αναφέρει :

Δηλώσαμε με την απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα που διακρίνει την παράταξη μας και στο προηγούμενο Δημ.  Συμβούλιο, ότι ο Δήμος χρειάζεται να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης πολιτικής προστασίας. Στόχος να διαφυλάξει πρωτίστως τις ζωές των συμπολιτών μας και τις περιουσίες τους όπως επίσης και τις λοιπές υποδομές του Δήμου μας.

Προφανώς και σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δεν χωρούν ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε λαϊκισμοί, ούτε αιθεροβάμονες. Το μόνο που απαιτείται είναι σύνθεση, συναίνεση και ομοψυχία.

Η Δημοτική μας παράταξη είχε προτείνει :

Nα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου, μια επιτροπή κρίσεων για τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου που θα αποτελείται, από τον Δήμαρχο, τους επικεφαλείς των παρατάξεων και άλλους θεσμικούς φορείς του Δήμου, (Εμπορικός Σύλλογος,  Εκκλησία, Ένωση Γονέων και κηδεμόνων,  Εκπρόσωπος αγροτικών συλλόγων, Διοικητής Αστυνομικού τμήματος και εκπρόσωπος της πυροσβεστικής), κάτι που μέχρι σήμερα για άγνωστους λόγους δεν έχει γίνει.

  • Να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο, ότι ο ίδιος συμμετείχε εκ μέρους της ένωσης γονέων, στην επιτροπή που έγινε τις δυο πρώτες μέρες στον καταστροφικό σεισμό του 2008 που λειτούργησε άψογα και παίρναμε αποφάσεις με ομοφωνία και φυσικά τόσο το εύρος των ζημιών και οι καταστροφές εκείνης της περιόδου δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις πρόσφατες καταστροφές.
  • Να υπενθυμίσουμε μόνον τότε ότι κρίθηκαν κατεδαφιστέα 450 σπίτια, 850 επισκευάσιμα, το Δημαρχείο, σχολεία, υδατόπυργοι περίπου πέντε μήνες χρειάστηκαν να αποκατασταθούν οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων, ζημιές αντλιοστασίων κλπ.
  • Να υπενθυμίσουμε ότι αναμασάτε μονίμως το θέμα των ενοικίων χωρίς να μας ενθυμίζεται αν είχατε εκφράσει διαφορετική άποψη,τι θα έπρεπε τότε να κάνει ο Δήμος, να λειτουργεί στους δρόμους?
    Εμείς κινούμενοι υπεύθυνα θα συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί στην όποια συλλογική προσπάθεια προκειμένου τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινόμενων, να αντιμετωπιστούν με την απαραίτητη ιεράρχηση, στον ενδεδειγμένο χρόνο και οργανωμένα.

Αν συνεχίσετε ως Δημοτική αρχή τα μηχανήματα του Δήμου να τα στέλνεται να γίνονται προσωπικές εξυπηρετήσεις και όχι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, πότε δεν θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων μας που είναι ένας και μοναδικός, ότι τα κοινά πρέπει να τα υπηρετούν αυτοί που θέλουν να είναι χρήσιμοι για τους πολλούς και όχι αρεστοί για τους λίγους!!!