Τοπικά

Α.ΚΙ.Δ.Α.: “Υπάρχει και φιλότιμο”

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Υπάρχει και φιλότιμο»

Οι μακαρίτες Αλέκος Σακελλάριος και Χρήστος Γιαννακόπουλος θα έβρισκαν, αν ζούσαν, πλούσιο υλικό για το σενάριο της ταινίας «Υπάρχει και φιλότιμο» παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας για τα έργα του Δήμου. Οι δημότες, ωστόσο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο προαστιακός και τα νέα σχολικά κτίρια είναι περιφερειακά έργα και δεν έχουν να κάνουν με έργα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Μέχρι την ολοκλήρωση του προαστιακού έργου, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και όχι από τον Δήμο μας, η δημοτική Αρχή θα πρέπει να επισκευάσει τον κατεστραμμένο αγωγό παράλληλα στη σιδηροδρομική γραμμή.

Αγωγός που σε κάθε νεροποντή γεμίζει με αστικά λήμματα όλη την περιοχή, καταστρέφοντας περιουσίες και καλλιέργειες. Ένα πρόβλημα το οποίο, παρόλο που η παράταξή μας το έχει επισημάνει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει λυθεί και αν δεν λυθεί άμεσα αμφιβάλλουμε αν θα υπάρχει επισκέπτης που θα θέλει να επισκεφθεί τον Δήμο μας με τον προαστιακό, για να αντικρίζει αστικά λήμματα όταν αποβιβαστεί.

Η ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά το έργο ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, αφού οι εργασίες έχουν σταματήσει πάνω από έναν χρόνο. Μια πόλη χωρίς σήμανση, χωρίς κάδους, με τον νέο φωτισμό της να καταστρέφεται μαζί με τα δέντρα που τοποθετήθηκαν στα πεζοδρόμια.

Η επίβλεψη του έργου από τη δημοτική Αρχή ήταν τέτοια που δυσοσμίες το καλοκαίρι από τα νέα φρεάτια όμβριων αναδύονταν προξενώντας δυσφορία σε επισκέπτες και καταστηματάρχες. Η απάντηση της δημοτικής Αρχής ήταν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται.

Ξαναρωτάμε τη δημοτική Αρχή: Το έργο, όταν και αν ολοκληρωθεί, θα το παραλάβει ως έχει; Για να γνωρίζουμε αν θα «είμαστε ευτυχείς που αναπνέουμε τον ζωογόνoν αέρα της ωραίας μας πόλης». Γιατί, απ’ ότι φαίνεται, η Πλατανιά δεν είναι μακριά!

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη συνέντευξη: