Τοπικά

Δ. Μπαρμπούνης: Να γίνει πλήρη ενημέρωση για το θέμα των απορριμάτων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για το θέμα του ΧΥΤΑ πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε και με το εργοστάσιο να μην έρχονται όλα τα σκουπίδια του νομού στου Φλόκα.

Είδη από το 19 η Ξερόλακα πάει για κλείσιμο. Στη Παπανικολού υπάρχουν δικαστικοί αγώνες. Ο ΧΥΤΑ Φλόκα δεν μπορεί να γίνει ΧΥΤΑ για όλη τη Δυτική Ελλάδα και του Νομού Αχαΐας, για αυτό ο Δήμαρχος πρέπει να αρνηθεί και να αντιδράσει γιατί υπάρχει η παράγραφος που λέει εάν δεν φτιάξουν, ο Πύργος ή οι άλλες περιοχές ΧΥΤΑ το 2020 έρχονται στα πλησίον ΧΥΤΑ βλέπε Φλόκα.

Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας σταθμός μεταφόρτωσης ΣΜΑ απορριμάτων και να προσπαθήσουμε να γίνε γίνεται ανακύκλωση από τη πηγή. Να γίνει πλήρη ενημέρωση στους κατοίκους ιδιαίτερα της Ωλενίας εάν γίνει εργοστάσιο, τι εργοστάσιο; θα είναι με τη χρηματοδότηση ; τι ανταποδοτικά ;

Και ο Δήμος να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση γιατί σε λίγο διάστημα υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι δε θα χρηματοδοτούνται τέτοιες μονάδες μην πάει εξολοκλήρου σε ιδιώτες ; Ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις και αντίδραση από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ο Φλόκα να μην είναι ΧΥΤΑ όλου του νομού και Πάτρας.