Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης: Σας κοροϊδεύει σύντροφοι.

Σας κοροϊδεύει σύντροφοι.

Φωτιστικά πυρά κατά του Μεγάρου Μαξίμου για την τύχη χιλιάδων εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, όσο ο χρόνος των 90 ημερών, που έχουν θέσει ως όριο οι εμπνευστές του διαγωνισμού για το… μαύρο στα κανάλια, που δεν έλαβαν άδεια αλλά και την αποκάλυψη της αδυναμίας της πάταξης της διαπλοκής,από τον παρόντα νόμο, έχει εξαπολύσει η Ν.Δ.

Ένα εντυπωσιακό εύρημα χθεσινής έρευνας, έρχεται να τινάξει στον αέρα το αφήγημα ότι επιχειρείται να τεθούν κανόνες διαφάνειας και πάταξης της διαπλοκής στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.
Οι πολίτες λοιπόν πιστεύουν πως πίσω από το όλο σκηνικό της διαδικασίας αδειοδότησης, υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες, που αφορούν την εξυπηρέτηση κυβερνητικών επικοινωνιακών αναγκών στα εγκαίνια της Διεθνούς

Έκθεσης Θεσσαλονίκης!

Έτσι με μία ερώτηση 52 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνεται ότι η διαδικασία αδειοδότησης προσβάλλει τη Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα παραμένει μετέωρη από τη στιγμή που δεν έχει ακόμα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Παράλληλα, τονίζουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι “με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι” και υπενθυμίζουν πως ο όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή ενώ παράλληλα επαναφέρεται στη επικαιρότητα ο όρος του “βασικού μετόχου”, πυρήνας του αντίστοιχου νόμου που έφερε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για την οριστική τακτοποίηση της διαπλοκής και της διαφθοράς στα ΜΜΕ!

“Η Νέα Δημοκρατία έδωσε αγώνα για το ασυμβίβαστο εργολάβων/προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και δεν τον εγκαταλείπουμε… Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος”, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντας, εκ νέου, στο προσκήνιο μία από τις θέσεις-αιχμές των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

Η αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας έναντι μίας διαδικασίας που οι γαλάζιοι χαρακτηρίζουν ως προπέτασμα καπνού από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών γίνεται εμφανής και στις δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της.

“Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 246 εκατομμύρια τα οποία θα πάρει, αν πάρει, σε τρεις δόσεις την ίδια στιγμή δίνει μέχρι 500 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, “πανωπροίκι” στους τέσσερις παραχωρησιούχους εργολάβους των αντίστοιχων τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων!

Αν είχαμε περισσότερα κανάλια θα είχε και πολύ περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικά έσοδα. Ένα κανάλι από αυτά που κλείνουν έβγαλε ανακοίνωση που δε διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, που λέει ότι έδωσε από το 1993 μέχρι σήμερα 687 εκατομμύρια σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και αν κάνετε τη διαίρεση θα δείτε ότι βγαίνει 30 εκατομμύρια το χρόνο. Αυτά είναι λεφτά που λόγω του περιορισμένου αριθμού των καναλιών δεν θα τα έχει”, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της παράταξης, Κωστής Χατζηδάκης.

“Αντισυνταγματικό” χαρακτήρισε το νόμο η βουλευτής και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη. “Γιατί τέσσερις, αφού είναι βέβαιο ότι όλοι οι ισχυρισμοί ότι δεν χωράνε είναι αηδίες; Το “τέσσερις” σημαίνει ότι σήμερα βρίσκονται κανάλια, τα οποία λειτουργούν, έχουν εργαζόμενους, τα οποία κανάλια θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση από μία κυβέρνηση της Αριστεράς…

Τι θα κάνουμε εμείς; Πρώτον, θα ακυρώσουμε τον νόμο Παππά. Δεύτερον, θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα…Από εκεί και μετά, θα προχωρήσουμε στο να δώσουμε άδειες με συγκεκριμένο τίμημα, το οποίο θα πληρωθεί από τους καναλάρχες και θα δώσουμε όσες άδειες χωράει το φάσμα”, επεσήμανε.
Τέλος επιχειρείται ή αποδόμηση του οικονομικού σκέλους της διαδικασίας και της κοινωνικής διάστασης που επιχειρείται από τον κ. Τσίπρα με τη εξαγγελία του να διαθέσει «ως και το τελευταίο ευρώ» τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες!

Σε αυτό το πεδίο αναπτύσσεται από την αξιωματική αντιπολίτευση τα ακόλουθα επιχειρήματα:

Πρώτον οτι θα προκύψουν ζημιές για το δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία από τα χρέη των μη αδειοδοτούμενων σταθμών, από μη καταβολή φόρων επίσης από τους ίδιους σταθμούς,ομοίως στα ασφαλιστικά ταμεία από τις απολύσει 2000 περίπου εργαζομενων κλπ!

Δεύτερον ότι ακόμη και αν προέκυπτε διανεμόμενο ποσόν τότε:

α. Το ποσόν αυτό θα έπρεπε να εισπραχθεί.

β. Ταμειακά να έχει τα χρήματα ο Προϋπολογισμός για να τα δαπανήσει.

γ. Να επιτευχθεί ο χαμηλός δημοσιονομικός στόχος του 2016 (πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ ή 900.000.000 ευρώ περίπου).

Κρίσιμο στοιχείο εδώ είναι το πως θα καταγραφούν σε δημοσιονομική βάση τα 246.000.000 ευρώ. Αυτό θα το κρίνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ., έχοντας τρείς επιλογές: α. Να καταγραφεί όλο το ποσό στο έτος παραχώρησης (246.000.000 ευρώ το 2016), β. Να καταγραφεί το ποσό τμηματικά στα τρία χρόνια 2016 – 2018 με βάση τις ετήσιες δόσεις (82.000.000 ευρώ/έτος), γ. Να επιμεριστεί το ποσό σε όλο το δεκαετές χρονικό διάστημα της παραχώρησης (24.600.000 ευρώ/έτος). Είναι προφανές ότι άλλο 246.000.000 ευρώ και άλλο 24.600.000 ευρώ, αλλά, ό,τι πει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

δ.Από τη χορήγηση του όποιου ποσού (από 24.600.000 – 246.000.000 ευρώ) να μην τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2017, γιατί το ποσό αυτό θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του 2017. Θυμίζουμε ότι ο στόχος το 2017 είναι πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ ή 3,2 δις
Συμπέρασμα. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προσφέρει στον λαό “θεάματα” μέσω των τηλεοπτικών αδειών ή αλλιώς σας κοροϊδεύει σύντροφοι…!

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Βραχνέικα : To Pizza 44 καλωσορίζει την Νέα Καλοκαιρινή Σεζόν

Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Κάτω Αχαΐα – Θέσεις Εργασίας στο Aloha Beach Bar

Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας  Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τ. Παπαδόπουλος – Στην εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας αφιερωμένη στην “Ημέρα της Ευρώπης”

Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος :   Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.