Κατηγορίες : Τοπικά

ΑΚΙΔΑ για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη…

ΑΚΙΔΑ, σχολιάζει των απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Αναλυτικά :  

Ακούγοντας τη δημοτική αρχή στον απολογισμό πεπραγμένων της στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου (5/9/2016), υπήρξαν πολλές οι στιγμές που αρκετοί από τους ελάχιστους παρόντες αναρωτήθηκαν αν όλα όσα ακούστηκαν, συμβαίνουν στη Δυτ. Αχαΐα ή κάπου αλλού.

Είναι γεγονός πως οι πολιτικές λιτότητας και των μνημονίων αφαίρεσαν πόρους από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Καλλικράτης αποξένωσε τα τοπικά διαμερίσματα. Παράλληλα το συντριπτικό ποσοστό της κοινωνίας συνθλίβεται από φόρους και την αναίρεση του κοινωνικού κράτους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση,δεν φτάνει μόνο η διαχείριση των ελάχιστων πόρων μέσα από προγράμματα (βοήθεια στο σπίτι π.χ.) ή διανομή μόνο, των ελάχιστων κονδυλίων της εκάστοτε κοινωνικής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Απαιτείται εκτός της αλλαγής αυτών των πολιτικών,διαφάνεια στις δομές του Δήμου, προγραμματισμός μέσα από ουσιαστικό διάλογο. Διευκόλυνση ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενών δημοτών στην αποπληρωμή των οφειλών τους με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Όχι “κατά περίπτωσιν” και ανάλογα με τον ψηφοφόρο.

Το έργο της ανάπλασης κάθε μήνα τελειώνει αλλά ποτέ δεν τελειώνει.

Παρουσιάζει ήδη προβλήματα και μέρος του καταστρέφεται. Οι πολίτες αναζητούν τους πάνω από 2.000 κάδους απορριμμάτων που ισχυρίζεται πως διαθέτει η δημοτική αρχή,ενώ η όποια αναφορά στο οξυμένο πρόβλημα της καθαριότητας αντί να αναζητηθούν λύσεις με φορείς και κατοίκους, εκλαμβάνεται ως προσπάθεια τουριστικής δυσφήμησης της περιοχής. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα δηλαδή, αλλά δεν κάνει να το λέμε και παραπέρα!!! Όσο για την διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων (κάποιος μάλιστα έγινε και πάρκινγκ αλυσίδας S.  Market )και για τις εγκαταλειμμένες ή ανύπαρκτες παιδικές χαρές, ούτε συζήτηση να γίνεται.

Για να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός των οφειλών παρελθόντων ετών του Δήμου Δυτ.  Αχαΐας απαιτείται επιτέλους “να μάθουμε πόσα χρωστάμε” για να αναζητηθούν λύσεις. Να σταματήσει η βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων με τις πατέντες των 15.000 euro που αυξάνουν τις οφειλές και τα χρέη, δυσχεραίνοντας την οικονομική θέση του Δήμου.

Ενώ οι Tοπ. Kοινότητες να έχουν επιτέλους ουσιαστικό ρόλο στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος με τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων του προϋπολογισμού σε αυτές.

Η εικόνα της Δυτ.  Ελλάδος για να περιλαμβάνει και τη Δυτ.  Αχαΐα σε προεξέχουσα θέση απαιτεί υπερβάσεις τέτοιες που θα ξεπερνούν την πεπατημένη οδό των δελτίων τύπου, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων και θα ακολουθούν, το δρόμο της διεκδίκησης με την κοινωνία και τους φορείς μαζί.

Η νότια χάραξη της ΕΟ Πατρών Πύργου στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα,

είναι αίτημα της περιοχής που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την εξασφάλιση της εισόδου στην πόλη της Κ. Αχαΐας και με τη χάραξη ως έχει. Το φράγμα Πείρου – Παράπειρου πρέπει να λειτουργήσει άμεσα και όταν παραδοθεί, η διαχείριση του να είναι διαδημοτική,με την εξασφάλιση της άρδευσης της Δυτ.  Αχαΐας σε δεύτερο χρόνο μαζί με την επέκταση του Φράγματος του Πηνειού στην περιοχή μας που κάποτε πρέπει να ξεκινήσει. Η δημόσια περιουσία τέλος που αφορά το Δήμο Δυτικής Αχαΐας πρέπει διεκδικηθε .

Η περιοχή της Δυτ.  Αχαΐας με επιβαρυμένο περιβάλλον χρειάζεται:Διαχείριση απορριμμάτων με επίκεντρο την ανακύκλωση στην πηγή, χωρίς κοστοβόρα μεγάλη μονάδα επεξεργασίας στο Φλόκα, την οποία αποδέχεται η δημοτική αρχή.

Την εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τη λειτουργία των Λατομείων του Αράξου και τις άμεσες επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της εν λόγο τοπικής κοινότητας,μαζί με την περιφρούρηση του οικοσυστήματος της Στροφυλιάς,του Πείρου και τον διαρκή αγώνα για την προστασία του Πατραϊκού.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου που αφορούσαν το ΣΧΟΑΑΠ να υλοποιηθούν και να αποτυπωθούν στην οριστική μελέτη.

Η δημοτική αρχή όσο επαναπαύεται στην πλειοψηφία της και στα εικονογραφημένα φυλλάδια της,τόσο τα προβλήματα θα διογκώνονται,θα μένουν μόνο οι υποσχέσεις και οι Δημότες θα απέχουν από τα κοινά.Το δύσκολο και το αποτελεσματικότερο είναι ο δρόμος της διαφάνειας,της συμμετοχής,της καινοτομίας,της παρότρυνσης,της διεκδίκησης μαζί με τους δημότες και η απουσία των δημοτών στη συνεδρίαση του απολογισμού της Δημοτικής αρχής,είναι η καλύτερη απόδειξη γι αυτό.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 4 νεκρούς με Covid και έναν με γρίπη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 6 έως 12 Μαΐου) για τη γρίπη, τον κορωνοϊό  και τον RSV ανακοίνωσε… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐας, η Αντιπεριφερειάρχης, Γεωργία Ντάτσικα

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αχαΐας που φοιτούν μαθητές με νοητική υστέρηση, κινητικές αναπηρίες και αυτισμό… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Το Δημογραφικό, το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η ημερίδα με θέμα «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Καμπανάκι κινδύνου! Η Ελλάδα γερνάει – Αναγκαιότητα… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Ανδρέα Τσώκου με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, βρέθηκαν… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Δύμη: Η Απολλωνιάδα έκανε το 2-2 και όλα κρίνονται την Κυριακή

Η Δύμη ηττήθηκε στην Περιβόλα από την Απολλωνιάδα με 80-61 και οι μελανόλευκοι έκαναν το 2-2 στη σειρά.  Έτσι η… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Ανοίγει σήμερα το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στην Πάτρα

 Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Το στρατηγείο του εκλογικού αγώνα, το Εκλογικό Κέντρο της Νέας Δημοκρατίας… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

This website uses cookies.