Τοπικά

Ά. Τσιγκρής: “Η εξαθλίωση των χαμηλοσυνταξιούχων δεν μπορεί να αποτελεί πολιτική επιλογή

Τσιγκρής , παράνομης μετανάστευσης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τις περικοπές στο μέρισμα, τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ….

….ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος – καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συντάξεις ήταν κόκκινη γραμμή και σήμερα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, αφού οι χαμηλοσυνταξιούχοι τελικά έγιναν οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο.

Οι μειώσεις που φέρνουν τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, πλήττουν έναν στους δύο συνταξιούχους που άμεσα βλέπει από αυτόν το μήνα τις αποδοχές του να μειώνονται.

Εκτός από το “ψαλίδι” στο μέρισμα, τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, μειώσεις θα υποστούν και άλλες κατηγορίες συνταξιούχων, όπως οι χήροι, οι διαζευγμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.

Από την άλλη μεριά, πιο τσουχτερή γίνεται η εξαγορά των πλασματικών ετών, ενώ οι αυστηροί περιορισμοί στην εργασία των συνταξιούχων θα συρρικνώσει περαιτέρω το εισόδημα.

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες συνταξιούχοι διαπίστωναν έκπληκτοι ότι έλαβαν το μισό του μηνιαίου εισοδήματός τους, καθώς έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν εισέπραξαν ούτε την επικουρική, η οποία πιστώθηκε στις 4 Ιουλίου.

Έτσι από τον Ιούλιο οι επικουρικές δίνονται ψαλιδισμένες, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ σε 158.000 συνταξιούχους ενώ το τσουνάμι περικοπών σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα, εφάπαξ και συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ θα επηρεάσει συνολικά 1.086.000 συνταξιούχους επί συνόλου 2,4 εκατομμυρίων.

Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν για μία ακόμη φορά και πραγματικά αναρωτιέται κανείς, αν μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, θα επιβεβαιωθεί έστω και μία προεκλογική της δέσμευση!

Μετά την εξαπάτηση, των αγροτών, των γιατρών, των δικηγόρων, των εμπόρων, των φαρμακοποιών, των μικρομεσαίων, τώρα η Κυβέρνηση εξαπατά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και καθένας θα θερίσει τα αποτελέσματα του βίου και της πολιτείας του.»