Αθλητισμός

Η Αθλητική διαδρομή και η βράβευση του “Κρόϊφ”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναμφίβολα η βράβευση του Δημήτρη Μητρόπουλου ήταν μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές του φιλικού αγώνα με τους βετεράνους του Ελληνικού Μπάσκετ. 

Στο περιθώριο του φιλανθρωπικού αγώνα (κλικ εδώ) που δόθηκε στις 18 Ιουνίου στο Νέο κλειστό μεταξύ των βραβεύσεων ήταν κι αυτή του Δημήτρη Μητρόπουλου ή “Κρόϊφ” , όπως τον αποκαλούν οι φίλοι.  Ο Κρόϊφ πιστός “εργάτης” της Αχαγιάς 82 , με αμέριστη και ανιδιοτελή αγάπη για το μπάσκετ , βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ομάδα και το τοπικό μπάσκετ. Παρά το πρόβλημα υγείας του τα τελευταία χρόνια πάλεψε και βγήκε νικητής , παραμένοντας στενά στην Αχαγια 82 και το τοπικό μπάσκετ.

Η Αθλητική διαδρομή του Κρόϊφ

Ολα ξεκίνησαν το 1983 όπως αναφέρει στο westcity.gr o Δημήτρης Μητρόπουλος.

“Κάθε Παρασκευή είχαμε κανονίσει μπάλα 1ο-2ο Δημοτικό. Τη μια Παρασκευή στην αλάνα έξω από το 2ο και την άλλη στην αλάνα έξω από τις αποθήκες. 18/11/83 αρχίζαμε να μαζευόμαστε στο 2ο περιμένοντας τα παιδιά από το 1ο. Αρχίζει και ψιχαλίζει, εμφανίζεται ο Νίκος Τσώκος με το ποδήλατό του να μας ειδοποιήσει ότι δεν θα έρθουν οι άλλοι λόγω βροχής και μου λέει ότι θα πήγαιναν για μπάσκετ στο κλειστό και αν ήθελα να πάω να κάνω….αυτό ήταν!!! Πήγα και κόλλησα.

Κάναμε Δεύτερα με Παρασκευή και λόγω της ευχέρειας στο σκοράρισμα που είχα έπαιζα στη θέση δύο.

Το μικρόβιο της προπονητικής μου το κόλλησε ο μεγάλος Ανδρέας Μολφέτας. Μας φώναξε το 1994 εμένα, το Σαράντη και το Γιώργο Κολιόπουλο, να μας πει ότι θα μας άφηνε γιατί δεν προλάβαινε με τις δουλειές του και βγάζει από την τσάντα του 3 ζελατίνες με φωτοτυπίες και μας λέει: Εδώ είναι τα θεμέλια του μπάσκετ. Πάρτε τα και συνεχίστε….”

“Έχω προλάβει να συνεργαστώ με όσους και όποιο τμήμα στο Αχαγιά 82 εκτός από έναν, τον Γιάννη Ζερδεβά.

Τον Γιάννη δεν τον πρόλαβα αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον…”

Σημαντικές στιγμές

-2011 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ο Σύλλογος έκατσε στο ίδιο τραπέζι με ( Άρη-Πανιώνιο-Πτολεμαΐδα ) και είχε τον ίδιο σεβασμό με τα μεγαθήρια.

-2015 Συγκινητική στιγμή ήταν όταν παρευρέθηκε στα PLAY OFF A2 Προμηθέας – Δύμη 07 και οι δυο ομάδες σταμάτησαν το ζέσταμα για να χαιρετήσουν τον Δημήτρη Μητρόπουλο. Στο τέλος του αγώνα ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος και της Δύμης Χριστόπουλος Παναγιώτης μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να χαιρετήσουν τον δικό μας Κρόϊφ, όπου μόλις είχε βγει νικητής από την περιπέτεια υγείας του.

-2016 Πρωτάθλημα και άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Βράβευση και συγχαρητήρια του Ιωαννίδη!!!

kroif-vraveusi-veteranoi