Τοπικά

«Καλάθια αλληλεγγύης» σήμερα στην Κάτω Αχαΐα – Μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο στη συνέντευξη τύπου των Βετεράνων του Ελληνικού Μπάσκετ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Προσέξτε τα παιδιά σας. Όσο πιο κοντά είναι στον αθλητισμό, τόσο καλύτεροι άνθρωποι θα γίνονται». Ήταν ένα από τα μηνύματα του προπονητή των Ελλήνων Βετεράνων Μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή τον φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (18 Ιουνίου) μεταξύ των Βετεράνων του Ελληνικού Μπάσκετ και των Παλαιμάχων της δυτικής Αχαΐας.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο κλειστό γήπεδο της Κάτω Αχαΐας. Η διοργάνωση ανήκει στον ΟΤΑΔ και στον πρόεδρο Ξενοφώντα Μπαχρά, σε συνεργασία με τον δήμο δυτικής Αχαΐας και τη Μητρόπολη Πατρών και την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας. Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σε αυτό το σημείο, στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Ιωαννίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα. Εκ μέρους του Σωματείου των Βετεράνων, ευχαρίστησε τον δήμο για την πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα το σωματείο τους έχει αποδεχθεί περισσότερες από 30 προσκλήσεις ανά την Ελλάδα για να λάβουν μέρος σε φιλανθρωπική εκδήλωση, ενώ έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν φάρμακα και τρόφιμα που γέμισαν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο coach, 8 φορτηγά σε έναν μόνο αγώνα στη Θεσσαλονίκη!

Χαρακτηριστικός για τον χειμαρρώδη λόγο του και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την πολιτική και τη σημαντική του θέση ως υφυπουργός Αθλητισμού. «Πήγα, είδα και έφυγα», είπε χαριτολογώντας, τονίζοντας ότι αισθάνεται περισσότερο χρήσιμος στον κλάδο του αθλητισμού, παρά από τα βουλευτικά έδρανα και τις υπουργικές θέσεις. Μεταξύ των έργων που έγιναν επί των ημερών του, ήταν και το κλειστό γυμναστήριο της Κάτω Αχαΐας, γεγονός που του υπενθύμισε ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξ. Μπαχράς αλλά και όλοι όσοι, έσπευσαν να τον δουν και να παρακολουθήσουν τον coach να αναφέρεται σε ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα στιγμές. «Εμείς μεγαλώσαμε με εσάς, μου λένε συνέχεια. Κι αυτό μου αρέσει πολύ», είπε ο κ. Ιωαννίδης, αναφερόμενος στα «χρυσά» χρόνια του μπάσκετ που έφεραν κόσμο και παιδιά στα γήπεδα. Παιδιά που σήμερα είναι πρωταθλητές, με καριέρα στο εξωτερικό και σπουδαία βήματα στον τόπο τους.

Αναφερόμενος στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του σωματείου των Βετεράνων, εξήγησε πόσο σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά, ιδιαίτερα στις μέρες που άνθρωποι υποφέρουν. «Ακόμη και ο Γκάλης που εγώ τον είχα παρεξηγήσει για τα συναισθήματά του, δέχεται με πολλή μεγάλη χαρά να είναι μαζί μας σε αυτή την «εκστρατεία» που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, βοηθώντας συνανθρώπους μας, φτιάχνοντας αθλητές, φτιάχνοντας οπαδούς», συμπλήρωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Τις τοπικές αρχές για την πρωτοβουλία συνεχάρη και ο Άγγελος Κορωνιός, ο οποίος είπε ότι θεωρεί πατρίδα του την περιοχή καθώς η μητέρα του κατάγεται από την Πάτρα ενώ έχει στενούς φίλους στην Αχαΐα. Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν πολλές ομάδες από την επαρχία στην Α1 κατηγορία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται συνέπεια και αρκετή δουλειά για να μπορούν να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Και οι δύο, συνεχάρησαν την ομάδα της Αχαγιάς 82 για την άνοδό της στην Γ Εθνική, όπως επίσης και τα αθλητικά σωματεία της περιοχής Αχαγιά 82, Αστέρια Αχαΐας και ΑΟ Δύμης 07, εκτιμώντας ότι το πιο σημαντικό στην περιφέρεια είναι οι ακαδημίες και η εύρυθμη λειτουργία τους, οι οποίες λειτουργούν ως «φυτώρια» και υποστηρικτικά για τις μεγάλες ομάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξ. Μπαχράς, ευχαρίστησε τους Έλληνες Βετεράνους για την αποδοχή της πρόσκλησης και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή και κυρίως τα νέα παιδιά, να βλέπουν από κοντά, να μιλούν αλλά και να παίρνουν συμβουλές από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας. «Πρόκειται για υγιή πρότυπα, τα οποία εκτιμούμε ότι πρέπει να έχουν τα παιδιά μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωαννίδη, που για μια ακόμη φορά, η πρώτη ήταν η κατασκευή του κλειστού στην Αχαγιά, βρίσκεται δίπλα μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μεγάλοι αθλητές είναι πάνω από όλα δικοί μας άνθρωποι», τόνισε ο κ. Μπαχράς, ενώ δεσμεύθηκε ότι ο επόμενος φιλανθρωπικός αγώνας που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Κάτω Αχαΐας θα είναι μεταξύ των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού και των Παλαιμάχων της δυτικής Αχαΐας.

Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του σωματείου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, τονίζοντας ότι η σημερινή εκδήλωση, πραγματοποιείται σε μια ευτυχή συγκυρία για την περιοχή, καθώς οι τοπικές ομάδες, έδωσαν μεγάλες χαρές στους πολίτες της δυτικής Αχαΐας.

Στο τέλος της συνέντευξης, τόσο ο κ. Ιωαννίδης όσο και ο κ. Κορωνιός δέχθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους Π. Μάλλιο (Σούπερ Μπι), Σταύρο Παναγόπουλο (ΓΝΩΜΗ), ενώ συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Αθανασοπούλου. Ευχάριστα απαντούσαν σε κάθε ερώτηση από τους πολίτες που παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου. Δεν αρνήθηκαν επίσης αυτόγραφα που ζήτησαν μικροί αθλητές, ενώ η συζήτηση με τον coach και τους παίκτες συνεχίστηκε στο Eight. Μαζί τους ήταν επίσης και οι Ντακουλας και Βετούλας.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Αχαγιάς 82 Τάσος Αναγνωστόπουλος, το μέλος του ΔΣ της Αχαγιάς 82 Ευάγγελος Καραμπελιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης Νίκος Τσώκος, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Άγγελος Τσάμης, ο Χρήστος Σαράντης και ο Δημήτρης Μπαρμπούνης ως εκπρόσωποι των Αστεριών Αχαΐας, ο πρόεδρος του ΑΟ Δύμης 07 Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο υπεύθυνος των ακαδημιών BAG Σπύρος Κρίθης και πολλοί άλλοι.

Μετά τον αγώνα, θα ακολουθήσει δείπνο, προς τιμήν της αποστολής των φιλοξενούμενων Βετεράνων αθλητών στο ξενοδοχείο Niforeika Beach.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΒΟΥΚΣΕΒΙΤΣ, ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ, ΡΕΤΖΙΑΣ, ΒΕΤΟΥΛΑΣ, ΔΑΝΙΗΛ,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΖΑΚΟΣ, ΚΟΡΩΝΙΟΣ, ΣΙΓΑΛΑΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι στον αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Δεκτή θα γίνει μόνο η εθελοντική προσφορά όλων σε τρόφιμα, που θα διατεθούν για την ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ:

ΜΕΛΙΟΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΚΗΣ ΜΠΑΧΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΩΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΓΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΡΑΘΩΣΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΛΑΜΑΛΙΚΗΣ
(και άλλοι)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΒΑΚΗΣ
ΜΕΟΣ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ
ΜΙΜΗΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

dhmos1 dhmos2 dhmos3